Обратно към категорията

Терор в сърцето на Барселона! Полицията предотврати втори атентат в град Камбрилс

   

Терор в сърцето на Барселона! Полицията предотврати втори атентат в град КамбрилсВ четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла”, оставяйки 13 убити и десетки ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. А ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт.
Съобщава се и за второ терористично нападение край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс, на около 100 километра от Барселона. Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Пети е бил ранен и арестуван. Нападателите са носели колани с експлозиви. Според властите, те са свързани с хората поготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.
Полицията ги свързва и с инцидент от сряда, който не е прививлякъл голямо внимание - взрив в малко градче край Барселона, при който е загинал един човек. Той вероятно е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я използва сам или я подготвял за друг.

Граждани на най-малко 18 страни са пострадали при атентата в центъра на Барселона, предаде Франс прес, като се позова на местните власти. Според информация към 1 ч местно време няма пострадали българи при терористичните атаки в Испания.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 от Уикипедиа 18.08.2017 06:02

При атентата в черквата „Света Неделя“ загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3-ма депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . . # от Уикипедия.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!