Обратно към категорията

ОТ РЕДАКЦИОННАТА ПОЩА НА РАДИО 999: Защо е необходимо цялото това чуждопоклонничество?

   

хгхгх

публикуваме коментара без редакторска намеса
Роден съм и съм изпраснал в Ямбол...бих живял там сега, но поради ред причини се наложи да се преместя във Варна. Връщам се често в родния ми град и ме боли от това, което виждам... Но не за това се обръщам към Вас.
В следващите редове не става въпрос за Ямбол, Сливен, Варна или София, а за цяла България.  За отношението на собствената ни страна към гражданите и..тези граждани, които плащат данъци, работят и остават в Родината си и заслужават да живеят в нормални условия. 
Днес жителите на Варна имат "късмет", защото френският президент Еманюел Макрон ще посети града. Трудно ми е да опиша каква дейност кипи в морската ни столица, заради това посещение и ми е болно, когато се сетя, че това е САМО заради тази визита.
 
 
И ето...
От няколко дни град Варна прави "нова крачка към своето развитие". 
Градинките и тревните площи между пътните платна на основните булеварди "Владислав Варненчик" и "Княз Борис I" се почистват и косят. 
Копае се, поставя се пръст, засаждат се цветя, поливат се тревите. Работници забързано почистват тротоарите от излишната трева. 
Режат се клони пречещи на движението и веднага се събират в камион за извозване. Не стоят, както по принцип с дни.
Всяка изкривена от ПТП ограда, мантинела или колче се подменя, а цялата пътна маркировка от кв. Почивка до к.к. Зл. Пясъци, която не е обновявана от поне 10 години, сега се обновява изцяло.
Пътните платна се мият, но не с машината, която ги пръска с вода всеки ден, а с друга...с която хора пръскат с препарат и след това измиват пътя с вода.
Прекрасно! И това не е всичко! 
На всеки стълб за осветление по главните булеварди са поставени чисто нови знамена - на България, Община Варна, Европейският съюз....и Франция?!
Това обяснява всичко! Защо Франция ли? Защото на 25.08.2017г. френският президент Еманюел Макрон ще бъде точно в град Варна! 
Президентът и първата дама на Франция ще отседнат в Двореца "Евксиноград". 
И явно, за да се чувства добре, както във Франция - "управляващите", които НИЕ си избрахме, изведнъж намериха пари от бюджета, 
за да платят всичката тази подготовка, та чак и за френски знамена "останаха" пари.
 
 
Трябваше ли да чакаме подобна визита, за да бъде разкрасена и почистена по този начин Варна?
Защо не му покажите и крайните квартали?? Там няма знамена ли?
Защо всичко това не е правено никога до сега и не се прави за нас БЪЛГАРИТЕ, ВАШИТЕ избиратели?
Защо се поставят знамена на Франция? Някой ще постави ли знамена на България из цял Париж или който и да е друг европейски град, ако Президентът на Р.България е на визита там?
Защо е необходимо цялото това чуждопоклонничество? Така ли не се намери един управляващ родолюбец, който да спре подобни дейности?
А Вие г-н Кмете? Нямате ли думата? Не Ви ли питаха?
 
P.S. Забравихте ли, че служебните коли на Министерството и НСО са Мерцедеси? Срам! Представителствата на Пежо,Рено и Ситроен все още работят...Бързо, нямате време!
 
 Иван Христов












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Анонимен 24.08.2017 05:26

ТАКИВА СА ЦЕННОСТИТЕ НА ГЕЙБЕРАСИТЕ.ДА БЛИЖАТ ЗАПАДНИ ЗАДНИЦИ.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!