Обратно към категорията

Най-после! Започва ремонт на пътя в Гурково към Хаинбоаз и отварят "Витиня"

   

Най-после! Започва ремонт на пътя в Гурково към Хаимбоаз и отварят "Витиня"Проходът на Републиката ще бъде затворен за тежкотоварни превозни средства над 12 тона до 15 ноември, заради ремонт на второкласния път през град Гурково, съобщиха от пътната агенция. Трафикът на леките автомобили ще се осъществява без ограничение. Докато тече ремонтът камионите ще преминават през Котленския проход.
Пътуващите от Северна за Южна България ще се движат по маршрута Велико Търново – Омуртаг –Котленски проход - "Петолъчката" –Подбалканския път.
Шофиращите от Южна към Северна България ще минават по обратния маршрут. Друга възможност е през Ришкия проход и пътя Шумен – Карнобат, информират от пътната агенция.

Пускат движението по ремонтирания тунел "Витиня" на магистрала Хемус в посока Варна. След година ремонт пускат и виадукта след тунела.
Преди пътя да бъде отворен, министърът на регионалното развитие и благоустройството и шефът на пътната агенция ще проверят състоянието след ремонта.
След отварянето на тунела, ще се ремонтира и тръбата в посока София, но само до зимата.
Припомняме, от АПИ признаха, че ремонтът продължава по-дълго, отколкото е било предвидено първоначално. Причината е по-големият обем работа, която е установено, че трябва да се извърши в хода на ремонта, на комплексността на предприетите действия и тяхната последователност.
Изключително тежките метеорологични условия през зимните месеци са довели до удължаване на сроковете.
Около 65% от предвидените дейности на тунела са извършени до момента. Тунелът е с нова хидроизолация, дренажни и колекторни системи, водопроводи и т. н. Финансирането на ремонтно-възстановителните дейности през 2017 г. е осигурено от бюджета на АПИ. Тунел "Витиня" е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 години, когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението. Докато ремонтът приключи през съоръжението ще се минава двупосочно в тръбата за София.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!