Обратно към категорията

Зверският бой в с.Мъглен с брадва е заради пастира-беглец Николай от боляровското село Воден

   

Зверският бой в  с.Мъглен с брадва е заради пастира-беглец Николай от боляровското село Воден

Прокуратурата добавя: Стреляно е по роми с електрошоков пистолет
+снимки и видео (18+)!
 На редакционната поща на Радио 999 слушатели изпратиха видео, показващо кървава разправа.Ето какво е изказано в бургаските и национални медии за случая:
На кадрите се вижда, че единият българин е сериозно пострадал от удари с брадва от страна на жители от ромската махала в айтоското село Мъглен на 15-ти септември, около 16:30 часа.
В основата на конфликта е избягалия от работа Николай от село Воден (област Ямбол). Какво се е случило и защо е тази агресия, все още не е ясно, защото разликата между това което се вижда на видеото, разказите на свидетели и становището на прокуратурата е огромна. 
Видеото е предоставено от Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ). 
Наша проверка установи, че първаначално е било разпространено от Флагман.  Според подателя на клиповете единият  е Руси Джамбазът от село Мъглен. Това бил по-възрастният от втората част на клипа, който е с шапката и се приближава със закани към колата, пишат от ОЗБГ. 
 
Първоначалната информация беше само, че животновъд е пребил жестоко с брадва 28-годишен мъж - Илиян Мавров. Подивял от гняв побойникът потрошил заедно със синовете си колата на пострадалия. Причината за зверското меле станал работник на име Николай, който завлякъл работодателя си. Николай работел в село Воден при друг животновъд, но понеже бил натрупал дългове и не изпълнявал задълженията си, преди дни потънал вдън земя. Близките му го обявили за издирване, като в акцията се включили и служители на завлечения работодател. Те разбрали, че беглецът се намира при собственик на крави в Мъглен, чието прозвище е Руси Джамбаза. Когато Илиян и още двама представители на животновъда от Воден отишли да потърсят работника си в Мъглен, били посрещнати от новия му началник и неговите синове. 
 
Илиян е жестоко бит, има рани по главата, ръцете, рамото. Две от раните са с острата част на брадвата, а една - с тъпата. Колата му е като след минал тайфун, уточнява пък burgasinfo. 
 
Вчера излезе и официалното становище на прокуратурата, разкриващо още факти от инцидента.
 
В с. Мълген с лек автомобил пристигат трима, сред които и пребитият Илиян, за да издирват служител Н.И (б.а. Николай) от тяхната кравеферма в с. Воден. При срещата искат от него сумата от 3000 лв, която според тях им дължал.
Николай не бил съгласен с това и казал, че всъщност те имат да плащат на него (400 лв.) и това било причината той да напусне самоволно работата си.
По време на спора се присъединили още четирима души.
Илиян проявил словесна агресия към единият от тях и го прострелял с електрошоков пистолет. В резултат на силния електрически заряд той изпаднал в безсъзнателно състояние. Виждайки това, приятелите на простреляния нападат Илиян.
 
Целият инцидент е бил заснет от камера, разположена в кравефермата като предстои да бъде направена експертиза на записа от нея.
 
Цялото становище на Районна прокуратура Айтос, която "призовава медии и граждани да се въздържат от коментари, които биха могли да предизвикат подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност". Вижте тук:
https://www.burgasinfo.com/news/view/5/72857
 
 
Междувременно стана ясно, че …
 
Организация за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ) организира мирен протест пред сградата на Районна покуратура в град Айтос. Протестът ще се състои на 21-ви септември (четвъртък) от 11:00 часа до 15:00 часа
 
 „Целта на протеста е да се окаже подкрепа на пребития  Илиян Мавров. На протеста се очакват около 200 души. Ще бъдат използвани знамена, транспаранти, мегафони и други помощни средства, които не са в разрез със закона”, заявява Стефан Петров - ключово лице в ОЗБГ.
 
 Той подчертава, че на протеста няма да се толерира неморално поведение, агресия, физическа саморазправа, както и всяка друга форма, която противоречи на добрите законови намерения на организаторите на протеста.
  
 
"Докога българите ще бъдем малцинство в собствената си държава, докога ще ни бият, пребиват и убиват, докога управляващите ще ги защитават за сметка на собствения им народ - българския", призовават още от ОЗБГ в открито писмо.
 
Вижте ненужната агресия във видеата, които не са за хора със слаби нерви!
 
 
 

















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!