radio 999

Зверският бой в с.Мъглен с брадва е заради пастира-беглец Николай от боляровското село Воден


21/09/17 11:39:11коментари:0Зверският бой в  с.Мъглен с брадва е заради пастира-беглец Николай от боляровското село Воден

Прокуратурата добавя: Стреляно е по роми с електрошоков пистолет
+снимки и видео (18+)!
 На редакционната поща на Радио 999 слушатели изпратиха видео, показващо кървава разправа.Ето какво е изказано в бургаските и национални медии за случая:
На кадрите се вижда, че единият българин е сериозно пострадал от удари с брадва от страна на жители от ромската махала в айтоското село Мъглен на 15-ти септември, около 16:30 часа.
В основата на конфликта е избягалия от работа Николай от село Воден (област Ямбол). Какво се е случило и защо е тази агресия, все още не е ясно, защото разликата между това което се вижда на видеото, разказите на свидетели и становището на прокуратурата е огромна. 
Видеото е предоставено от Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ). 
Наша проверка установи, че първаначално е било разпространено от Флагман.  Според подателя на клиповете единият  е Руси Джамбазът от село Мъглен. Това бил по-възрастният от втората част на клипа, който е с шапката и се приближава със закани към колата, пишат от ОЗБГ. 
 
Първоначалната информация беше само, че животновъд е пребил жестоко с брадва 28-годишен мъж - Илиян Мавров. Подивял от гняв побойникът потрошил заедно със синовете си колата на пострадалия. Причината за зверското меле станал работник на име Николай, който завлякъл работодателя си. Николай работел в село Воден при друг животновъд, но понеже бил натрупал дългове и не изпълнявал задълженията си, преди дни потънал вдън земя. Близките му го обявили за издирване, като в акцията се включили и служители на завлечения работодател. Те разбрали, че беглецът се намира при собственик на крави в Мъглен, чието прозвище е Руси Джамбаза. Когато Илиян и още двама представители на животновъда от Воден отишли да потърсят работника си в Мъглен, били посрещнати от новия му началник и неговите синове. 
 
Илиян е жестоко бит, има рани по главата, ръцете, рамото. Две от раните са с острата част на брадвата, а една - с тъпата. Колата му е като след минал тайфун, уточнява пък burgasinfo. 
 
Вчера излезе и официалното становище на прокуратурата, разкриващо още факти от инцидента.
 
В с. Мълген с лек автомобил пристигат трима, сред които и пребитият Илиян, за да издирват служител Н.И (б.а. Николай) от тяхната кравеферма в с. Воден. При срещата искат от него сумата от 3000 лв, която според тях им дължал.
Николай не бил съгласен с това и казал, че всъщност те имат да плащат на него (400 лв.) и това било причината той да напусне самоволно работата си.
По време на спора се присъединили още четирима души.
Илиян проявил словесна агресия към единият от тях и го прострелял с електрошоков пистолет. В резултат на силния електрически заряд той изпаднал в безсъзнателно състояние. Виждайки това, приятелите на простреляния нападат Илиян.
 
Целият инцидент е бил заснет от камера, разположена в кравефермата като предстои да бъде направена експертиза на записа от нея.
 
Цялото становище на Районна прокуратура Айтос, която "призовава медии и граждани да се въздържат от коментари, които биха могли да предизвикат подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност". Вижте тук:
https://www.burgasinfo.com/news/view/5/72857
 
 
Междувременно стана ясно, че …
 
Организация за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ) организира мирен протест пред сградата на Районна покуратура в град Айтос. Протестът ще се състои на 21-ви септември (четвъртък) от 11:00 часа до 15:00 часа
 
 „Целта на протеста е да се окаже подкрепа на пребития  Илиян Мавров. На протеста се очакват около 200 души. Ще бъдат използвани знамена, транспаранти, мегафони и други помощни средства, които не са в разрез със закона”, заявява Стефан Петров - ключово лице в ОЗБГ.
 
 Той подчертава, че на протеста няма да се толерира неморално поведение, агресия, физическа саморазправа, както и всяка друга форма, която противоречи на добрите законови намерения на организаторите на протеста.
  
 
"Докога българите ще бъдем малцинство в собствената си държава, докога ще ни бият, пребиват и убиват, докога управляващите ще ги защитават за сметка на собствения им народ - българския", призовават още от ОЗБГ в открито писмо.
 
Вижте ненужната агресия във видеата, които не са за хора със слаби нерви!
 
 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Стопанка от Болярово: Изгубих всякакво доверие в институциите

Порожанов: Две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума

Днес почитаме жертвите при Старозагорското клане през 1877 г

Министър Порожанов: В Шарково евтаназия ще има, в Болярово сменят ветеринаря


Най-коментирани новини

БАБА ДОРА КЪМ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ: НЕ ВИ ВЯРВАМ!

И Президентът Румен Радев ще посети Болярово

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!

Напрежение в столицата: Протестиращите опитаха да щурмуват сградата на МС


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ