radio 999

Btv: Измамник в социалните мрежи. Как престъпник примамва жертви с фалшив профил?


10/10/17 14:37:11коментари:0Btv: Измамник в социалните мрежи: Как престъпник примамва жертви с фалшив профил?

Десетки хора твърдят, че са измамени от човек, представящ се в социалните мрежи като Александър Николов, съобщава bTV. Съмненията са, че той старателно е изградил фалшив образ и че зад него стои някой друг или дори добре организирана престъпна група.
 
Александър Николов, на 35 години, е изключително активен в социалните мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като „Еърбъс”. Започва да предлага евтини самолетни билети, разполагайки с личните данни на хората, които му се доверяват.
 
„Проверявайки впоследствие, се оказа, че въобще билети не е имало, не е имало резервация, абсолютно нищо”, казва Габриела, която е изгоряла заедно съпруга си с 4000 лева за билети до Мексико. Според нея схемата действа от над 5 г. По думите й снимките в профила в социалните мрежи категорично не отговарят на действителния човек.
 
 
Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов каза, че лицето е установено и текат оперативни мероприятия по установяване на свидетели и разпитите им. Той не коментира дали човекът е същият като от снимките в социалните мрежи, нито пък дали е лицето от снимка в интернет, за която се твърди, че е истинска на измамника.
 
 
Според шефа на ГДБОП става дума за класически измамник. По думите му за момента има данни, че е действал сам, а не става въпрос за организирана група. Не са малко хората, които са измамени с различни суми, сред тях има и журналисти, каза още директорът на ГДБОП.

Източник: Бтв 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Ирини Зикидис: Казах ли ви аз...

26 ямболски общински съветници гласуваха ЗА изтеглянето на дълг от 20 млн. лева

Повече от 60 години мъж от най-стария ямболски квартал води коледарски групи

ОТКРИХА СТОТИЦИ СТАРИННИ МОНЕТИ В ДОМА НА ЯМБОЛСКИ ИМАНЯР


Най-коментирани новини

26 ямболски общински съветници гласуваха ЗА изтеглянето на дълг от 20 млн. лева

Интересно! 1% комисионна дават някои банки, ако им заведеш клиент, който да изтегли кредит от тях

Инж. Иван Колев: Референдумът е създал Швейцария! Швейцарците имат живота, който имат, парите и всичко - заради Пряката демокрация

Никулден е - празник на рибари, моряци и банкери


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ