radio 999

Масирана полицейска акция в сливенско срещу наркотици и други престъпления


18/10/17 11:35:11коментари:0Масирана полицейска акция срещу наркотици, незаконен добив на дървесина и други престъпленияЦелият полицейски състав на ОДМВР-Сливен беше включен в ударна операция на територията на цялата област. Служители от районите управления в Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, икономическа и криминална полиция, служебни автомобили и техника участваха в операцията, довела до разкриването на престъпления, свързани с наркотици, незаконен добив на дървесина и други престъпления и нарушения. Започнати са досъдебни и бързи производства, съставени са актове и фишове. Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и е реализирана на 17 октомври в рамките на три часа, в хода на която са проверени 385 автомобила, 641 лица и 28 обекта. В пристройка към имот в град Нова Загора са намерени и иззети 2,200 килограма суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана, като за случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. В землището на Твърдица са намерени засети растения от рода на конопа, които на полевия тест са реагирали на канабис.  Във връзка със случая е задържан  29-годишен жител на град Нова Загора. В местността Селището, край град Сливен, са спрени за проверка лек автомобил „Киа“, управляван от водач на 36 години и товарен автомобил „Газ53“, управляван от мъж на 63 години. Двамата водачи са от град Сливен. Те са превозвали дърва за огрев, общо около 5 кубика, без контролна  горска  марка. Автомобилите и дървесината са иззети.
На територията на РУ-Котел и РУ-Сливен са установени случаи на управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, неправоспособни и управление на нерегистрирано превозно средство.
В хода на операцията са започнати 8 досъдебни производства, от които 5 бързи. Съставени са актове и фишове общо 49 за нарушения по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и наредбите на общините.
Операциите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

18.10.2017 г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                    ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

През следващите 9 месеца: Нова организация на движението се въвежда в Ямбол

Посрещаме Слънцето в най-дългия ден от годината с уникален орфически ритуал на древния „Кабиле“

120 кг безакцизен тютюн иззеха служители от ОДМВР – Ямбол


Най-коментирани новини

СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА УЛ. "ПРЕСЛАВ"

„ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА!“ СЪС VІІ ПАНАИР НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ, ЯМБОЛ 2018

Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

КАРУЦИТЕ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ДВИЖАТ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ