Обратно към категорията

В Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца, подлежащи на задължително обучение

   

В Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца, подлежащи на задължително обучениеДо началото на октомври в петте общини на Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца и ученици от 5- до 16-годишна възраст, подлежащи на задължително обучение в детските градини и училищата, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Красимир Стоилов.
Създадени са 29 комисии с участието на представители на общините, на районните управления на МВР, кметовете на населените места и учители. Те посещават домовете на деца, които не ходят на детска градина или училище, за да получат информация за тяхното местоживеене, да разговарят с родителите и да осигурят присъствието им в учебното заведение.
Наблюденията показват, че повече от 60 на сто от необхванатите в детски и учебни заведения малолетни са в чужбина заедно с родителите си и за тях няма никаква информация. Други са записани на различни адреси у нас, има записани в училище, но не го посещават. Родители, които съзнателно не пускат децата си в класните стаи, ще бъдат санкционирани, допълни Стоилов.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!