Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир


20/10/17 18:59:11коментари:3Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник на кучета в село Маломир, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Районната прокуратура в Ямбол е започнала разследване по случая, като е разпоредено и на Областна дирекция по безопасност на храните да осъществи незабавна проверка на място относно статута на обекта, условията за отглеждане на кучета, съответно дали е констатирано наличието на животни с тежки или трайни увреждания.
 Според информацията до момента, обектът, в който се отглеждат множество кучета от различни породи, няма законов статут на развъдник или на приют за кучета, уточняват прокуратурата.
Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма - лицето е регистрирано като земеделски производител. Към настоящия момент това лице е установено от органите на полицията, които са на място в незаконния развъдник.
Прокуратурата в Ямбол е започнала и проверка за това, дали кучетата се отглеждат с цел търговия, съответно дали са реализирани приходи от лицето от такава дейност, отразявани ли са същите пред органите на НАП, съответно извършени ли са проверки от органите на НАП относно доходите на собственика и конкретно тези, свързани с дейност по продажба на кучета.Коментари


ИВАНОВ | 24/10/17 22:16:30


Нали има приют, гълта доста пари,а сега си траят!


Честен гражданин | 23/10/17 23:00:27


Аз лично съм си говорил с тоя селяндур на животинския пазар в София и той си продава съвсем спокойно кучета там. Трябва да бъде наказан, ама на дали!


Страхил | 21/10/17 05:53:01


Болшинството от кучкарите са идиоти.
Градът е осеян с кучешки л..на, но до сега никой не е глобен.
То май и законова форма няма за санкциониране.Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Новогодишно: Водата поскъпва от 1 януари

ТЕЖКА КАТАСТРОФА КРАЙ КАБИЛЕ

Москва почете с церемония годишнината от Плевенската епопея

ПОРЕДНО ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

Започва изплащането на пенсиите за декември заедно с коледните добавки

Пчеларите излизат на протест

Четири войнишки паметника в Ямболска област ще бъдат възстановени със средства на МО

Ямбол: Промяна в режима на светофарните уредби на кръстовището на ул."Д. Благоев“ и „Ж. Папазов“


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ