radio 999

Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир


20/10/17 18:59:11коментари:3Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник на кучета в село Маломир, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Районната прокуратура в Ямбол е започнала разследване по случая, като е разпоредено и на Областна дирекция по безопасност на храните да осъществи незабавна проверка на място относно статута на обекта, условията за отглеждане на кучета, съответно дали е констатирано наличието на животни с тежки или трайни увреждания.
 Според информацията до момента, обектът, в който се отглеждат множество кучета от различни породи, няма законов статут на развъдник или на приют за кучета, уточняват прокуратурата.
Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма - лицето е регистрирано като земеделски производител. Към настоящия момент това лице е установено от органите на полицията, които са на място в незаконния развъдник.
Прокуратурата в Ямбол е започнала и проверка за това, дали кучетата се отглеждат с цел търговия, съответно дали са реализирани приходи от лицето от такава дейност, отразявани ли са същите пред органите на НАП, съответно извършени ли са проверки от органите на НАП относно доходите на собственика и конкретно тези, свързани с дейност по продажба на кучета.Коментари


ИВАНОВ | 24/10/17 22:16:30


Нали има приют, гълта доста пари,а сега си траят!


Честен гражданин | 23/10/17 23:00:27


Аз лично съм си говорил с тоя селяндур на животинския пазар в София и той си продава съвсем спокойно кучета там. Трябва да бъде наказан, ама на дали!


Страхил | 21/10/17 05:53:01


Болшинството от кучкарите са идиоти.
Градът е осеян с кучешки л..на, но до сега никой не е глобен.
То май и законова форма няма за санкциониране.Следвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


Млада жена загина при поредна катастрофа на АМ Тракия

МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...

Ремонтите на новия център на Ямбол продължават

Цивилни коли ще снимат шофьорите за скорост


Най-коментирани новини

Ремонтите на новия център на Ямбол продължават

Макет на легендарен цепелин от Първата световна война в Музея на бойната слава в Ямбол

Какви глоби ни грозят на пътя?

По-скъпа вода заради такса "Солидарност"


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ