Обратно към категорията

Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир

   

Стотици кучета отглеждани в незаконен развъдник в ямболското село Маломир Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник на кучета в село Маломир, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Районната прокуратура в Ямбол е започнала разследване по случая, като е разпоредено и на Областна дирекция по безопасност на храните да осъществи незабавна проверка на място относно статута на обекта, условията за отглеждане на кучета, съответно дали е констатирано наличието на животни с тежки или трайни увреждания.
 Според информацията до момента, обектът, в който се отглеждат множество кучета от различни породи, няма законов статут на развъдник или на приют за кучета, уточняват прокуратурата.
Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма - лицето е регистрирано като земеделски производител. Към настоящия момент това лице е установено от органите на полицията, които са на място в незаконния развъдник.
Прокуратурата в Ямбол е започнала и проверка за това, дали кучетата се отглеждат с цел търговия, съответно дали са реализирани приходи от лицето от такава дейност, отразявани ли са същите пред органите на НАП, съответно извършени ли са проверки от органите на НАП относно доходите на собственика и конкретно тези, свързани с дейност по продажба на кучета.




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 ИВАНОВ 24.10.2017 19:16

Нали има приют, гълта доста пари,а сега си траят!


#2 Честен гражданин 23.10.2017 20:00

Аз лично съм си говорил с тоя селяндур на животинския пазар в София и той си продава съвсем спокойно кучета там. Трябва да бъде наказан, ама на дали!

 

 

#1 Страхил 21.10.2017 02:53

Болшинството от кучкарите са идиоти. Градът е осеян с кучешки л..на, но до сега никой не е глобен. То май и законова форма няма за санкциониране.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!