Обратно към категорията

И днес до 25 градуса, от утре - дъжд и студ

   

И днес до 25 градуса, от утре - дъжд и студ

Времето днес ще е предимно слънчево с температури до 25 градуса, а на места ще има с разкъсана висока облачност, по-значителна след обяд над западните райони.
Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за октомври.
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 18 - 20°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, по билата - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.
Новата седмица ще започне с валежна обстановка. В понеделник ще бъде предимно облачно, от запад ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат западната половина от страната. На места ще са временно интензивни и значителни по количество, след обяд с гръмотевици.
Вятърът ще е все още от изток-югоизток слаб до умерен. В Западна България дневните температури ще се понижат - ще са 12° - 17°, а в източните райони ще са все още сравнително високи - до 22 - 24°.
Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Източна България валежите ще продължат, ще са и повече по количество, а в западните райони ще са слаби и в процес на спиране.
В сряда валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще остане от северозапад, умерен, в Дунавската равнина временно силен. Температурите ще се понижат още и в по-голямата част от страната максималните ще са между 9° и 14°.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!