Обратно към категорията

На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...

   

На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...

Председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Даниел Ибришимов е насрочил за 15 ноември  сесия за обсъждане на предложението за местен референдум за поемането на 17 млн. лв. общински дълг ( около 20 млн. лв. с лихвите). Предложението е внесено в Общинския съвет на 19 октомври от осем общински съветници – Антоанета Антонова, Мариета Сивкова,  Капка Йоргова, Катя Георгиева, Румен Банков, Светослав Стоев, Стефан Стоянов  и Драгомир Димитров. 
 
Резултатът от тази сесия е с предизвестен край: съветниците са строени. Разпоредено им е без да мислят - да гласуват. Интересно, как ще гласуват съветниците от останалите формации: Ясен Киров, Тодор Тодоров, Павел Дододв, Юсеин Ахмед, Елица Главчева, Ахмед Ахмедов, Пламен Проданов, Кръстьо Петков?
Дали ще гласуват по съвест и ще вземат ли участие в дебатите относно желанието да се изтегли заем от 17 000 000 лева и какви ще им са аргументите за - ЗА или ПРОТИВ?
Интересен факт е, че преди месец групата на мнозинството беше напусната от съветника Георги Славов, който не е обявил още причините за това свое решение, но то съвпадна с решението да се изтегли този заем, може да е случайно, а може и да не. Ще очакваме от него да изтъкне мотивите си за оттеглянето си от общинския съвет!
 
Все пак, настоящата група общински съветници, които винаги гласуват по един и същ начин, е добре да погледнат и към това, което само преди седмица се случи в община Сливен, именно поради грешки в усвояването на средства от предходни управления. В момента сметките на общината са запорирани.  Причината е предявен иск от Министерството на околната среда и водите заради проваления първи воден цикъл в размер на 4,5 млн лв. Сега бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията.  Община Сливен има две седмици срок, в който трябва да плати. 
Едва ли ще бъде допуснато една държавна структура да фалира (все пак не е обикновена фирма с големи задължения), но вероятно действията на управляващите няма как да останат без последствия за гражданите.
 
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 tyy 15.11.2017 15:03

Наистина трябва да си много тъп за да не усетиш каква огромна кражба се планира с тоя заем, ама.....харесвайте си го, то ще ви се връща.

 

 

#5 FY 15.11.2017 06:58

Градът ще стане още по-красив и приветлив. А комунистите нека вият на умряло. Просто от тях нищо не зависи.


#4 селяндур 14.11.2017 18:51

преди да решите да гласувате заема предлагам да гласувате 1.всеки месец да погасявате заема със заплатите който получавате като директори и общински съветници 2.да ипотекирате за заема собствените си жилища Ако това ви стиска сигурно гражданите на Ямбол ще са съгласни за заема

 

 

#3 глупак 14.11.2017 17:58

То се знае че ще гласуват макар да не са им законни решенията им, защото не може хем да си директор , жем да си общински съвет.Защо ли досега никой не им провери декларациите който разписаха приди да станат общински съветници. И защо ли до сега не се самосизира нито една институция , Що ли


#2 ty 14.11.2017 15:07

Много ясно, че ГЕРБ ще гласуват за доброто бъдеще за града, както винаги са го правили. А ония зомбираните боклуци от бсп ще изговорят хиляди глупости само и само да не се случи нещо хубаво в Ямбол.

 

 

#1 48 14.11.2017 13:51

За ония от ГЕРБ е ясно как ще гласуват, те са облъчени и зомбирани, а и нямат минимално необходимия капацитет. Но хубаво да си помислят тия които не са ЗАВИСИМИ Славовата Паяжина как ще гласуват, ако имат намерение да продължат да живеят в този град!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!