radio 999

На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...


14/11/17 23:05:11коментари:6На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...

Председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Даниел Ибришимов е насрочил за 15 ноември  сесия за обсъждане на предложението за местен референдум за поемането на 17 млн. лв. общински дълг ( около 20 млн. лв. с лихвите). Предложението е внесено в Общинския съвет на 19 октомври от осем общински съветници – Антоанета Антонова, Мариета Сивкова,  Капка Йоргова, Катя Георгиева, Румен Банков, Светослав Стоев, Стефан Стоянов  и Драгомир Димитров. 
 
Резултатът от тази сесия е с предизвестен край: съветниците са строени. Разпоредено им е без да мислят - да гласуват. Интересно, как ще гласуват съветниците от останалите формации: Ясен Киров, Тодор Тодоров, Павел Дододв, Юсеин Ахмед, Елица Главчева, Ахмед Ахмедов, Пламен Проданов, Кръстьо Петков?
Дали ще гласуват по съвест и ще вземат ли участие в дебатите относно желанието да се изтегли заем от 17 000 000 лева и какви ще им са аргументите за - ЗА или ПРОТИВ?
Интересен факт е, че преди месец групата на мнозинството беше напусната от съветника Георги Славов, който не е обявил още причините за това свое решение, но то съвпадна с решението да се изтегли този заем, може да е случайно, а може и да не. Ще очакваме от него да изтъкне мотивите си за оттеглянето си от общинския съвет!
 
Все пак, настоящата група общински съветници, които винаги гласуват по един и същ начин, е добре да погледнат и към това, което само преди седмица се случи в община Сливен, именно поради грешки в усвояването на средства от предходни управления. В момента сметките на общината са запорирани.  Причината е предявен иск от Министерството на околната среда и водите заради проваления първи воден цикъл в размер на 4,5 млн лв. Сега бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията.  Община Сливен има две седмици срок, в който трябва да плати. 
Едва ли ще бъде допуснато една държавна структура да фалира (все пак не е обикновена фирма с големи задължения), но вероятно действията на управляващите няма как да останат без последствия за гражданите.
 
 


Коментари


tyy | 15/11/17 17:03:51


Наистина трябва да си много тъп за да не усетиш каква огромна кражба се планира с тоя заем, ама.....харесвайте си го, то ще ви се връща.


FY | 15/11/17 08:58:05


Градът ще стане още по-красив и приветлив.
А комунистите нека вият на умряло.
Просто от тях нищо не зависи.


селяндур | 14/11/17 20:51:00


преди да решите да гласувате заема предлагам да гласувате
1.всеки месец да погасявате заема със заплатите който получавате като директори и общински съветници
2.да ипотекирате за заема собствените си жилища
Ако това ви стиска сигурно гражданите на Ямбол ще са съгласни за заемаглупак | 14/11/17 19:58:50


То се знае че ще гласуват макар да не са им законни решенията им, защото не може хем да си директор , жем да си общински съвет.Защо ли досега никой не им провери декларациите който разписаха приди да станат общински съветници. И защо ли до сега не се самосизира нито една институция , Що ли


ty | 14/11/17 17:07:55


Много ясно, че ГЕРБ ще гласуват за доброто бъдеще за града, както винаги са го правили.
А ония зомбираните боклуци от бсп ще изговорят хиляди глупости само и само да не се случи нещо хубаво в Ямбол.


48 | 14/11/17 15:51:46


За ония от ГЕРБ е ясно как ще гласуват, те са облъчени и зомбирани, а и нямат минимално необходимия капацитет. Но хубаво да си помислят тия които не са ЗАВИСИМИ Славовата Паяжина как ще гласуват, ако имат намерение да продължат да живеят в този град!Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


НЕДОВОЛНИ ОТ ЯМБОЛ И СЛИВЕН СЕ ОБЕДИНЯВАТ В ОБЩ ПРОТЕСТ

ДА ПОМОГНЕМ! 2-ГОДИШНО ДЕТЕ ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ, ЗА ДА ЖИВЕЕ

ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДАНЪК ЗА ГЛЕДАНЕ НА МАЧОВЕ В ЗАВЕДЕНИЕ ИСКАТ ДЕПУТАТИ

Започва санитарна сеч на Стария бряст


Най-коментирани новини

НЧ "Зора-1945" организира среща с Михаил Калдъръмов - автор на детската книга "Дракончето в мен"

Дни на православната християнска младеж и семейство в Ямбол

Вече ще можем да трием изпратените съобщения във Фейсбук

ПОРЕДЕН ДЕН НА ПРОТЕСТИ В ПЕРНИК


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ