Обратно към категорията

През 2018 г. ще продължи изграждането на новата болница

   

През 2018 г. ще продължи изграждането на новата болница

материал на вестник "Делник"
През 2018 г. ще продължи изграждането на новата болница, това съобщи като новина на пресконференцията, която даде по повод 10-годишнината от управлението си ямболският кмет Георги Славов. Самата пресконференция е цяло чудо, защото от 6 години – мандат и половина,  кметът се среща с ямболските медии само когато има някакъв гост, или представя европейски проект.
 
Той и присъстващият на пресконференцията народен представител от ГЕРБ Юлиян Папашимов разясниха, че имат уверение на всички държавнически нива, че ще има осигурено финансиране за довършване на новата ямболска болница, за да може в Ямбол да има ново качество на здравеопазването.
 
За довършването на болницата са необходими около 12,5 – 13 млн. лв., а оборудването ще се закупува отделно. Самата технология на отпускане на средствата ще бъде МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол да обяви обществена поръчка под условия за довършване на болницата, а финансовото министерство, министерството на здравеопазването и Министерски съвет поели ангажимент да гласуват целеви средства за довършване на болницата.
 
Процедурата на обществената поръчка ще трае 5-6 месеца и, ако няма обжалване, в средата на 2018 г. би могло да започне строителството.
 
На този етап обществената поръчка не е обявена, но д-р Диманов щял да започне подготовката на документацията. За това било необходимо поне месец, така че надеждите са до края на годината обществената поръчка да бъде факт.
 
Георги Славов изрази надежда този път процесът  по довършване на болницата да бъде необратим, защото по думите му в момента в Ямбол има някакво псевдоздравеопазване.
 
Ако това стане, общината щяла да дари терена около сградата на болницата, за да се завърши целият комплекс, а отделно щяла да ремонтира пътя от РЗИ през парк „Боровец” до новата болница, да изгради велоалея и осветление. През 2018 г. се очаква да бъде ремонтиран и обходен път „изток”, а общината щяла да се ангажира да изгради осветлението му.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 1 14.11.2017 17:47

Тия разбраха, че са уязвими на темата и веднага замазаха положението. Щяла да се стои- ама дтуг път!!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!