Обратно към категорията

Ямболският административен съд отмени решение на общинарите в "Тунджа" и осъди общината да плати 1000 лв.

   

Ямболският административен съд отмени решение на общинарите в

Ямболският административен съд отмени решение на ОбС- „Тунджа”, чрез което бе направен пореден опит да бъде спряно провеждането на местен референдум против настаняването на нелегално преминали българската границата мигранти на територията на общината. Съдът ВРЪЩА делото като преписка на Общинския съвет за ново произнасяне.    

Над 21 000 жители на област Ямбол се подписаха ЗА провеждането на местен референдум. В община Тунджа (и в останалите общини) бяха събрани необходимите над 10% от гласовете., т.е. задължително трябва да бъде проведен, за всяка една от петте общини в Областта.   
 
Защо се стигна дотук и кой допусна месеци наред гласът на народа да не бъде чут, а членовете на Инициативния комитет да водят дело след дело, което да печелят и въпреки това всекидневно да се изправят пред нови трудности?   
Поредното доказателство, за отношението на общинарите към гражданите е това, че общините които уж трябва да бъдат пример за изрядност и коректност, дори не са си направили труда да се съобразят със законовите процедури.   
 
Твърдят, че гражданите които са се подписали в подкрепа на референдума били некомпетентни. Защо, господа, се сещате, че хората съществуват и са компетентни само когато дойдат ИЗБОРИ. Отговорете, уважаеми "компетентни", управляващи? 
 
 
НАРУШЕНИЯТА СПРЯМО ГРАЖДАНИТЕ, СПОРЕД СЪДА:   
В община „Тунджа” правото на гражданите дали да участват пряко в управлението е разгледано САМО от една комисия, определена от председателя на Общински съвет.  
Парадоксът е, че дори и тази една комисия няма собствени мотиви. „Мъгливо се твърди, че мотивите били тези на адвокатския съвет при адвокатската колегия, която беше свикана от всички общини”, каза за Радио 999 адв. Станимир Кискинов.   
Но мотивите на общините не могат да бъдат идентични с тези на адвокатския съвет.    
 
КОЙ Е ТОЗИ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ И КОЙ ГО СТРОИ - ВИЖТЕ ТУК: 
http://www.radio999bg.com/?id=26669%20%20%20
 
Но нека не забравяме, че освен становището на този "адвокатски съвет" имаше и друго правно становище, предоставено от ИК за местен референдум - подписано от няколко адвоката, единият от които ДОКТОР ПО ПРАВО, преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и адвокат към Софийска адвокатска колегия!  
 
Предполага се, че и останалите дела ще бъдат спечелени от ИК за местен референдум област Ямбол, поради факта, че всички общини са се позовали на едно и също становище и нито една комисия не е излязла с конкретно предложение.   
Надяваме се, след решението на съда представителите на местната власт да отделят необходимото време и внимание и да се съобразят с волята на гражданите на областта.   
Тези граждани, които са техни избиратели.   
Тези граждани, които са им дали власт. И които представляват .    
Време е гражданите да помислят, дали тези, които ги предстваляват в общините мислят за тях, или само за джоба си...






Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 24 22.11.2017 11:42

Боже опази! На преден план безработното учителче по физическо, взето под крилото на местния БАШ като началник на кучетата. Този....ръководител на ГЕРБ за Тунджа, общинцки съветник и председстел на групата на ГЕРБ....стоя безмълвен .....По жалка картинка не съм виждал.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!