Обратно към категорията

Ирини Зикидис: Казах ли ви аз...

   

Ирини Зикидис: Казах ли ви аз...

Ще се окажа права и в твърдението си, че някой опасно се заиграва с исляма, опитвайки да премоделира Европа. Въпрос на време е.
 
Бавно и полека всяка геополитическа проблематика, за която съм писала през годините, се разви в единствената логична посока, дискредитирайки бая политици, експерти и журналисти. затова и ще поствам старите си статуси, за да напомням, че истината е една.
 
Оказах се права, когато години наред предупреждавах за неоосманската политика на Ердоган, докато медии и държавници флиртуваха с него, гласуваха да му поверим небето си и го считаха за велик демократ, само защото сваля руски самолети. Е, най-сетне и те прозряха, че Ердоган е опасен. А за мен остава отворен въпросът какво правят в политиката хора, които нямат и бегла идея за текущите геополитически процеси.
 
Оказах се права, когато предупреждавах, че огромните маси от непроверени хора, допуснати от безотговорната политика на Меркел, ще предизвикат огромни политически, социални, финансови и културни колизии, излагайки на риск уникалната идея за обединена Европа и връщайки крайната десница на бял кон. Е, Брекзит, изборите в Германия и влизането във властта на крайно десни партии в западните държави вече са факт.
 
Оказах се права, когато подскачах при всяка фейк статистика, убеждаваща ни, че проблем с емигрантите в западна Европа няма. Официалната статистика е категорична - престъпленията срещу личността, кражбите, изнасилванията и тероризмът са ежедневие. Нищо, че журналисти със слаби процесори все още твърдят, че изнасилените жени всъщност са били 'преджобвани с танцувални движения'.
 
Оказах се права, когато твърдях, че администрацията на Обама симулира война с Ислямска Държава, разрешавайки й да се разрасне три пъти за около три години. 
Оказах се права и когато твърдях, че Асад и Путин реално ще ликвидират ислямската напаст, докато носители на експертиза ни убеждаваха, че Асад и Путин не воюват с ИДИЛ. Фактите са налице - в периода 2015 - 2017 Ислямска Държава загуби 95% от територията, която притежаваше през 2014.
 
Ще се окажа права и в твърдението си, че някой опасно се заиграва с исляма, опитвайки да премоделира Европа. Въпрос на време е.
 
 
8 декември 2016
Истината е, че ужасно се уморих от цялата тая неолиберална глупост. Уморих се от хаоса, сътворен от един малък световен елит, преследващ агресивно собствените си транснационални търговски и финансови интереси, който ни пробута либералната глобализация под секси маската на разкрепостеността, толерантността и космополитността. Не знам кога точно направиха подмяната и успяха да ни убедят, че ‘родолюбец’ е мръсна дума, че да се гордееш с род и родина те прави нискочел тъпак, че здравият разум е закостеняла глупост, а моралният компас е смешно демоде. Не знам кога точно се оказа, че да няма банани 45 години е далеч по-кърваво престъпление от това да ти отнемат националната идентичност и да ти спрат прогреса за 500 години. Нашият роден ‘десен’ елит така и не разбра, че на запад десните избиратели са традиционно консервативни, и се юрна да флиртува с милионите прииждащи мигранти – нещо, което на запад правят левичарите и зелените. Без капчица здрав разум, без отчитане на факта, че сме свидетели на два сблъсъка, на две култури на съвсем различен стадий от развитието си. И дори шокиращите примери за колизии не могат да ги накарат да се замислят, че симбиоза няма, има нещо, което прилича на зараза с вирус, която като нищо ще гътне приемника си. Защото превес винаги имат по-компактните, по-организираните, по-здраво свързаните и по-агресивните общности, особено когато са обединени от една внезапно радикализираща се религия.
 
Ужасно се надявам, че американците изтрезняха. Нямам идея какви изненади ще поднесе Тръмп, може и да са лоши, но за момента говори за неща, които ми харесват: фокус върху националните интереси без износ на ‘демокрация’. Преразглеждане на политиката, в която основен фактор в икономическия цикъл е финансовият капитал за сметка на промишления капитал. Озаптяване на фиктивните транзакции, които имат реална икономическа тежест и дебалансират националната икономика. Справяне с миграционните движения, които осигуряват приток на евтина, социално неосигурена работна ръка, но в дългосрочен план нанасят тежки щети и на бизнеса и на държавата. и най-важното: откак Тръмп спечели изборите, болшинството медии спряха да ни подгряват за война с русия. Е, президентът тук-таме измяука нещо колко е лош Путин, ама всички знаем, че претопля бъдеща сладка кариера в някоя бюрократична евроатлантическа структура и дотам. Най-после истерията поутихна. Да, знам, че либералните елити, загубили (временно) битката в САЩ, ще насочат цялата си финансова и медийна мощ в помощ на фрау Меркел, но все пак се надявам здравият разум да победи.
***
Автор: Ирини Зикидис, Фейсбук
lentata.com 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!