Обратно към категорията

България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване цената на роуминга

   

България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване цената на роуминга

България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване на цената на роуминга. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха въпросния меморандум.
 
Документът бе парафиран в присъствието на премиера на България Бойко Борисов, президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в рамките на провелия се днес в Белград Съвет за сътрудничество на високо равнище между четирите държави, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
Споразумението предвижда страните да насърчават мобилните оператори да постигнат конкретни договорености помежду си, които да доведат до трайното намаляване на международните тарифи на роуминг услугите.
 
От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона граждани на двете държави. Сърбия е втората държава от Западните Балкани, с която се подписва такъв меморандум.
Това е поредната крачка към изпълнението на един от основните приоритети, за които страната ни ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз - комуникационна свързаност между Западните Балкани и държавите членки.
 
Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.
 
Продължават лидерските срещи в Белград. Днес ще бъдат обсъдени общи проекти в областта на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!