Обратно към категорията

Стефка Костадинова подкрепи руските спортисти

   

Стефка Костадинова подкрепи руските спортисти

Президентът на БОК Стефка Костадинова подкрепи руските спортисти, лишени от правото да представляват родината си под руски флаг на Олимпиадата в Рио, пише ТАСС, позовавайки се на БНТ. "Според мен трябва да бъдат наказани само провинилите се спортисти. Така е редно. Тези, които не са се провинили, не трябва да бъдат лишавани от правото да представят страната си на Игрите. Стискам палци Международният олимпийски комитет да вземе справедливо решение и Русия да има отбор в Пьонгчан", каза Костадинова. 
 
Няколко дни след това  oбаче стана ясно, че Русия няма да бъде допусната до зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. Руски спортисти ще могат да участват, но под неутрален флаг, обяви Международният олимпийски комитет (МОК).
За да бъдат допуснати до игрите, състезателите от Русия ще трябва да докажат, че са "чисти от допинг". Спортистите, които са били наказвани за нарушаване на антидопинговите правила, нямат право да участват в Пьончан.
 
Допуснатите до игрите руснаци ще се състезават под името "Олимпийски атлети от Русия". Те ще носят екипи с това име и под олимпийския флаг. При евентуални техни победи и при появата им на церемониите по откриването и закриването на игрите ще звучи олимпийският химн вместо руския. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!