Обратно към категорията

Полицията в Нова Загора задържа извършители на телефонна измама за 5000 евро, единият ямболлия

   

Полицията в Нова Загора задържа извършители на телефонна измама за 5000 евро, единият ямболлияПолицейските служители започват работа по случая на 7 декември, когато получават сигнал, че жена на 81 години е била измамена с 5000 евро. Тя е получила обаждане на домашния телефон от мъж, който е  помислила за свой близък. След като я е заблудил, той е поискал от нея услуга. Тя е трябвало да се обади на конкретен телефонен номер и  да провери дали в магазин за бяла техника са пристигнали поръчаните от него радиатори за отопление. Жената се е обадила на посочения мобилен номер и се е уговорила с лице, представило се за  продавач в магазина, да плати сумата от 5 000 евро за поръчаните от „нейния познат” радиатори.  Така въвлечена в измамната схема жената предала сумата от 5000 евро на двама непознати мъже пред дома си.
След проведените незабавни издирвателни действия полицията установява извършителите и предприема действия по тяхното задържане. Още същия ден около 19,30 часа е задържан единият от извършителите-26-годишният  И.Д. от град Ямбол. Около час по-късно е задържан и вторият- Р.М. на 27 години от град Шивачево. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Нова Загора. Направили са пълни самопризнания, като са върнали част от открадната сума.  
И.Д. и Р.М. са привлечени в качеството си на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Взета им е мярка за 72 часа, като двамата са отведени в следствения арест в град Сливен.
Работата по разкриване и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава.



12.12.2017 г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                       ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Господинова 12.12.2017 13:55

Ами какво ги криете като пишете имената им с инициали,след като са направили престъпление?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!