radio 999

Разширяват обхвата на "Синята зона" в Ямбол, вижте още кои улици влизат в нея


05/01/18 16:49:11коментари:11Разширяват обхвата на

Въвежда се трети етап от разширяването на синята зона в Ямбол
 
От 15 януари се въвежда таксуване за кратковременно паркиране в пет нови обособени зони в Ямбол. Районите са в централната част на града, като мерките целят облекчаване на паркирането и по-уреден достъп до близките административни и търговски обекти, както и до прилежащите жилищни сгради.
 
В разширения обхват на синята зона влизат следните райони:
1. Обособена зона за паркиране на ул. „Елена Янкова“ от кръстовището с ул. „Жорж Папазов“ до кръстовището с ул. „Анка Александрова“, с 12 паркоместа.
2. Обособена зона за паркиране на ул. „Паисий Хилендарски“ от кръстовището на ул. „Елена Янкова“ до кръстовището с ул. „Стилияна Параскевова“, с 13 паркоместа, както и обособена зона, представляваща паркинг на ул. „Паисий Хилендарски“ с идентификатор № 87374.536.20 по кадастралната карта на гр. Ямбол, намиращ се на североизток от кръстовището на ул. „Елена Янкова“ и  ул. „Паисий Хилендарски“, с 10 паркоместа. 
3. Обособена зона за паркиране на ул. „Анка Александрова“ от кръстовището с ул. „Елена Янкова“ до кръстовището с ул. „Стилияна Параскевова“, включително паркинг пред търговски обект „Вилтон“ на ул. „Стилияна Параскевова“, с 11 паркоместа. 
4. Обособена зона за паркиране, включваща  ул. „Константин Иречек“ от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до кръстовището с ул. „Волга“, с 10 паркоместа.
5. Обособена зона за паркиране на ул. „Цар Иван Александър“ от кръстовището с ул. „Бузлуджа“ до кръстовището с ул. „Георги Дражев“ включващи и междублоковите пространства на ул. „Цар Иван Александър“ с 40 паркоместа.

 
Третият етап на режима за платено кратковременно паркиране в „Синя зона“ – Ямбол се въвежда със заповед на кмета на общината от декември 2017 г. Мерките се прилагат спрямо водачи на леки и лекотоварни автомобили с общо тегло до 2,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа, и важи за делнични дни в часовия пояс от 08.00 до 18.00.
Паркиралите в „синя зона“ водачи могат да заплатят престоя си по избран от тях начин: с таксуване от инкасатор чрез касов бон; предварително закупен билет от паркинг автомат; SMS таксуване на № 1346 за всички мобилни оператори или с  предварително закупен талон.
Живущите в районите, обхванати от новото разширяване на синята зона, които желаят да ползват преференциално паркиране по местоживеене, е необходимо в срок до 15.01.2018г. да подадат заявление в офиса на ОП „Платени зони за паркиране“ на ул. „Александър Стамболийски“ №29. Същото се отнася и за фирми които желаят да паркират в „Синя зона“ чрез служебен абонамент на определено паркомясто. Пресцентър 
 Коментари


Стоян | 08/01/18 17:56:00


Защо великият градоначалник не въведе и такса "зараза"? Влизал ли е махалата да види за какво става въпрос? Събори незаконно един блок, колкото да придобие някакво мъжество, асфалтира няколко улички за да може да клъвне някакви проценти от европроектите и дотук. А какво правим с всичките незаконни постройки? Какви данъци събира от тях? Защо ние - коректните трябва да си плащаме данъците и таксите, а бай мангал е толериран и неприкосновен? И сега ще ми увеличава обхвата на синята зона! Защото ние сме коректни, търпеливи и изпълнителни и трябва да му пълним гушата, защото бай мангал не му я пълни. Крайно време е такива измекяри като продажният и подкупен кмет да се храни от държавната хазна по друг начин - в раирани дрехи и между дялани камъни!


ИВАН | 08/01/18 15:17:42


Само като чуя КМЕТ и ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ, ми се повдига. Такова излъчване на некомпетентност и същевременно... НАГЛОСТ!


4 | 08/01/18 15:12:38


Няма такъв наглец!!!!!!!


Страхил. | 05/01/18 18:09:33


Днес в 15 часа на паркинга пред "Свети Никола" имаше 5/ПЕТ/ автомобила.Господинова | 04/01/18 13:00:24


Ами вече прекаляват,срамота нямат наяждане целия град синя зона то на какво го прилича,скъпа вода,счупени автобуси и какво още не знам Господин Кмете!


до "и аз" - кметска заповед | 04/01/18 09:58:23


http://yambol.bg/uploads/aktualno/SINQ_ZONA_21-12-2017.pdf


Стамов | 04/01/18 07:18:29


Наглеца си е наглец където и да работи,и за когото да работи.Това важи и за простака.На ромския ни град само синя зона му липсва!!!


и аз | 03/01/18 23:30:10


посочете ми кметската заповед за разширяване на зоната1 | 03/01/18 22:22:06


Няма ли кой да му разшири кафявата точка на този крадец!


И аз | 03/01/18 21:22:44


Когато жалкият ни кмет падне от власт, дали ще има очи да се покаже по улиците? Той от години е дълбоко скрит от медии, граждани и прочие, а после се обяснява че решавал много проблеми. Той не ги решава, той ги създава! За облекчаване на паркирането аз предлагам следното решение - да се съборят всички офиси в града на една от подопечените му фирми "Баланс 37" и на тяхно място да се построят паркинги!


Аз | 03/01/18 20:28:36


Хайде да направят целия град заедно и с кварталите и да се свършва вече.То че сме син град е от ясно по-ясно вече.Малоумници......Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ФЕРМЕРКА ОТ С. ШАРКОВО ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ НА ЗАГРОБЕНИТЕ СИ ЖИВОТНИ. ПРОТЕСТИРАЩИ ПАЗЯТ СТАДОТО НА БАБА ДОРА

Президентът: Властите дължат отговор на животновъдите за умъртвените стада

Напрежение в столицата: Протестиращите опитаха да щурмуват сградата на МС

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!


Най-коментирани новини

ФЕРМЕРИ ОТ ЯМБОЛСКО ЧАКАТ ОБЯСНЕНИЯ ЗА УМЪРТВЯВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ИМ, ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕКАРИ ДОСТИГНАХА ДО СТОПАНСТВАТА ПО ЧЕРНИ ПЪТИЩА

Български евродепутат постави въпрос към ЕК за алтернативата на умъртвяването на животни

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково продължава

ЗАДЪРЖАХА 19-ГОДИШЕН ОБИРДЖИЯ В ЯМБОЛ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ