radio 999

Ще бъдат отпуснати допълнителни 100 млн. лева за заплати в МВР


11/01/18 10:28:03коментари:0Ще бъдат отпуснати допълнителни 100 млн. лева за заплати в МВР

100 милиона лева допълнително ще отпусне МС за увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно на среща на премиера с представители на синдикатите.
Премиерът се срещна с лидерите на синдикатите в МВР, които планират протест с искане за по-високи заплати. Протести днес ще има,
обяви председателят на ССС на МВР Валентин Попов. Той обаче уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат.
 
Преди срещата и трите синдиката заявиха, че са склонни да прекратят протестната си готовност, ако днес постигнат договорка с премиера Бойко Борисов. 
 
Валентин Попов, председател на СФС МВР заяви, че искат да кажат на  съгражданите си и на евроделегациите, че има проблем и този проблем трябва да се реши.
 
Румен Пелев, президент на Национален полицейски синдикат посочи по БНТ, че исканията са за 15% увеличение на заплатите, тотална реформа в МВР, с нов закон. 
 
Калин Ников, управител на Национален синдикат "Полиция", отбеляза, че исканията им са справедливи и реално изпълними и не би трябвало от това да се плаши ръководството на държавата. Всички синдикати сме на едно мнение и ще продължим да го отстояваме, категоричен беше той.
 
Вчера билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас за откриването на председателството, беше свален.  
 
На заседанието на правителството в сряда премиерът Борисов възложи на министъра по европредседателството Лиляна Павлова да предостави на МВР синдикатите колкото билбордове искат. Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче обяви, че няма да използва един от билбордовете, запазени за европредседателството, предложен им от премиера.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Нов живот за старите сгради. Отказаният шанс на „Парахода” в Ямбол

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999")

Джип с военни се е преобърнал на 270км от АМ „Тракия“

празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април


Най-коментирани новини

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999")

Проекти, проекти с мирис на....
"НО Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ ЧАСТ ОТ ИНАЧЕ ГОЛЕМИТЕ СУМИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН „СЕ ВРЪЩАТ”

БЛИЗО 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БОРБА В ЯМБОЛ

Нов живот за старите сгради. Отказаният шанс на „Парахода” в Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ