radio 999

Ще бъдат отпуснати допълнителни 100 млн. лева за заплати в МВР


11/01/18 10:28:03коментари:0Ще бъдат отпуснати допълнителни 100 млн. лева за заплати в МВР

100 милиона лева допълнително ще отпусне МС за увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно на среща на премиера с представители на синдикатите.
Премиерът се срещна с лидерите на синдикатите в МВР, които планират протест с искане за по-високи заплати. Протести днес ще има,
обяви председателят на ССС на МВР Валентин Попов. Той обаче уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат.
 
Преди срещата и трите синдиката заявиха, че са склонни да прекратят протестната си готовност, ако днес постигнат договорка с премиера Бойко Борисов. 
 
Валентин Попов, председател на СФС МВР заяви, че искат да кажат на  съгражданите си и на евроделегациите, че има проблем и този проблем трябва да се реши.
 
Румен Пелев, президент на Национален полицейски синдикат посочи по БНТ, че исканията са за 15% увеличение на заплатите, тотална реформа в МВР, с нов закон. 
 
Калин Ников, управител на Национален синдикат "Полиция", отбеляза, че исканията им са справедливи и реално изпълними и не би трябвало от това да се плаши ръководството на държавата. Всички синдикати сме на едно мнение и ще продължим да го отстояваме, категоричен беше той.
 
Вчера билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас за откриването на председателството, беше свален.  
 
На заседанието на правителството в сряда премиерът Борисов възложи на министъра по европредседателството Лиляна Павлова да предостави на МВР синдикатите колкото билбордове искат. Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче обяви, че няма да използва един от билбордовете, запазени за европредседателството, предложен им от премиера.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Министър Порожанов: В Шарково евтаназия ще има, в Болярово сменят ветеринаря

Със заповед на БАБХ достъпът само до Шарково е ограничен. Няма информация какво се случва?!

БАБА ДОРА КЪМ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ: НЕ ВИ ВЯРВАМ!

СТАДОТО НА БАБА ДОРА Е УНИЩОЖЕНО


Най-коментирани новини

БАБА ДОРА КЪМ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ: НЕ ВИ ВЯРВАМ!

Стопанка от Болярово: Изгубих всякакво доверие в институциите

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!

Напрежение в столицата: Протестиращите опитаха да щурмуват сградата на МС


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ