Обратно към категорията

КОМЕНТАРИ НА ГРАЖДАНИ : НЯКОИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ЯМБОЛ ТЪНАТ В МРАК, КОЛКО СЛУЧАЯ С ФАТАЛЕН КРАЙ ТРЯБВА ДА СТАНАТ!?

   

ГРАЖДАНИ НА ЯМБОЛ: НЯКОИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ЯМБОЛ ТЪНАТ В МРАК,  КОЛКО СЛУЧАЯ С ФАТЛЕН КРАЙ ТРЯБВА ДА СТАНАТ!?

"След като загина човек ден преди Бъдни вечер, общината оправи осветлението на пешеходната пътека до бившето НУ "Страшимир Кринчев". Нима трябваше да се стигне дотук? За жалост, по-добре късно, отколкото никога!, написа нашият слушател Васко Семерджиев във ФБ страницата на 999, след като при пътен инцидент възрастен мъж загуби живота си на неосветен участък в Ямбол. Лампите бяха включени отново на 28-ми декември 2017 г. Г-н Семерджиев лично е подавал  неколкократно сигнали до кметство на Ямбол, че този участък е неосветен и опасен. "Сега чак, доживяхме светлина, но на каква цена", допълва Росица Семерджиева. 
 
Безопасността на пътя е споделена отговорност между шофьора, пешеходците и осигурените условия от страна на общината, която като добър стопанин е длъжна да се грижи за своя град, след като и е гласувано доверие да го прави. А когато в дома ви изгори крушка, за да не пострада някой в тъмнината, е редно тя да бъде сменена от стопанина.. ако пострада някой за това, че това не е направено, тогава кой е отговорен...?
 
Нека сравним колко струва безопасността на пешеходците в други градове. За пример ще дадем Шумен, град дори по-голям от Ямбол. Там общината е отделила за подобряване на хоризонтална маркировка вкл. пешеходни пътеки- 150 000 лв., за осветяване - 30 000 лв., за поддържане на пътни знаци, издигнати пешеходни пътеки и др - 80 000 лв.
Така,  докато в други градове се дават 30 000 лв. за осветяване на пешеходните пътеки,  ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ -  кметството в Ямбол предоставя безвъзмездно на ОП "Платени зони за паркиране" 8 автомата за платено паркиране на обща стойност 67 152 лв.  Т.е има 67 000лв. за автомати, а за безопасността на своите граждани, които плащат данцъте си и очакват нормални условия в града в който живеят - пари няма. 
 
Нека отново се върнем към всичко това, което написахте по темата във ФБ страницата ни.
Притесненията си споделя и Елица Белчева - "То осветлението го няма никъде нито на пешеходни пътеки, нито по кръстовищата. Срамота! В началото на ул. Милин Камък (пред входа на Темса и ЦДГ Славейче), една улична лампа няма, която да работи, пред Вилтон на Балатон, пешеходната пътека също не е осветена, масово кръстовищата в града са НЕосветени!" 
Дончо Джастанов също сигнализира за липса на осветление на друга пешеходна пътека - "И аз съм писал до кмета за една друга пешеходна пътека за поставяне на легнал полицай понеже се намира точно пред входа на езикова гимназия и отсреща има жилищен вход. Станаха няколко катастрофи, но все още няма убито дете и може би за това не се вземат мерки"
Диана Дерменджиева също призовава: "Проблемът с осветените пешеходни пътеки е Огромен в целия град!!! Да вземат да се замислят всички в тая община за решение на проблема!!! Те коли не карат ли???? Докога в България всичко ще се решава по схемата след дъжд качулка !!!
Светослав Дончев написа: "В този град почти всички пешеходни пътеки са неосветени и не зная, как никой от община Ямбол не е обърнал внимание. Сега когато нещастието е факт, вече би трябвало на някой от "умните глави да му светне лампата . За пътя към Бенковски, какъв ужас е там пак ще си пишем, като блъснат някой от малцинствата."
 
Коментарите на гражданите на Ямбол за неосветените пешеходни пътеки са много, но всички се обединяват около един призив - Да няма повече нещастия, заради несвършена от някои чиновници работа. Пешеходните пътеки трябва да бъдат осветени! Сега, а не когато стане инцидент!
 
Не малко са средствата от данъците, които излизат от нашите джобове и влизат в общинската хазна. Не искаме и да повярваме, че осветлението не се оправя, за да могат гражданите да бъдат убедени в необходимостта от тегленето на допълнителни дългове за светлина в размер на 7 000 000 лв.  Улиците са били по-осветени, дори при по-малък бюджет!
 
Безопасността край пешеходните пътеки се полага на жителите на града, които могат да се "похвалят" с едни от най-високите данъци в страната, а отказът това да се прави поради някакви причини е престъпно поведение.  Крайно време е е да се помисли за хората и за тяхната сигурност, а не само за събиране на такси от паркиралите автомобили в раздутата докрай синя зона.Парадоксът е, че вместо навреме да решава очевидни проблеми, сега общината се е заела да разширява центъра на услуги и информация, за да могат гражданите по-организирано да си плащат местните данъци и такси...






Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 Господинова 14.01.2018 16:20

Ами то не само пешеходните пътеки неосветени,ами и улици има неосветени,човек да се страхува да се движи по нощите,ами какво го интересува кмета,като прекрасния градски транспорт който имаме!


#2 Даниела Димитрова 12.01.2018 14:15

Всички пешеходни пътеки трябва са осветени за да има видимост вечер.Но тук в каргона нито една пешеходна пътека няма става въпрос за ул.Клокотница където е най-голямото движение на автомоболи ,тирове и автобуси а тук живеят много деца и възрастни хора който пресичат постояно пътя за да отидат на единствения магазин .На Пейо Яворов пък нямаме тротоар защо коха за прекарването новата пречиствателна и така си остана газим в калта за да отидем на спирката.Въобще тук при нас е нещо сррашно.!!!

 

 

#1 1000 KAMEPИ 12.01.2018 13:41

1000 ЛАМПИ С КАМЕРИ/ ПЧЕЧАЛБА СЛЕД 3 МЕСЕЦА ОТ ГЛОБИ


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!