Обратно към категорията

Ремонтират по проект СУ „Св. Климент Охридски“. Дано има повече деца за училищата на Ямбол!

   

Над 6,5 млн.лв. за ремонт за СУ „Св. Климент Охридски“. Дано има повече деца за училищата на Ямбол!

На 19 януари 2018 г. (петък) ще се състои церемония „първа копка“ по обновяване сградата на Средно училище „Св. Климент Охридски“ в гр. Ямбол. Събитието е с начален час 13.45 пред централния вход на учебното заведение.
Реновирането на най-голямото училище в града се реализира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Дейностите включват цялостен ремонт на училищната сграда, в т.ч. въвеждане на енергоефективни мерки. Ремонтните работи са планирани за срок от 200 дни и следва да приключат към края на месец юни т.г., съобщиха от пресцентъра на общината.

Модернизирането базата на СУ „Св. Климент Охридски“ е един от обектите по защитения от община Ямбол проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“. В напреднала фаза са ремонтите на Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“ и на сградата, ползвана от яслените групи на Детска градина „Пламъче“. Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.  
 
Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“, ДБФП: BG16RFOP001-1.017-0002-C01, се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 
 













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!