Обратно към категорията

Обилен снеговалеж и силен вятър в страната затвориха пътища и проходи. Община Смолян е в бедствено положение

   

Обилен снеговалеж и силен вятър в страната затвориха пътища и проходи актуализирана

Проходът Шипка е затворен за всички  МПС от 5.30 ч. тази сутрин заради обилен снеговалеж, вятър и нулева видимост. Съобщиха от пресцентъра на МВР. 
От тази нощ  изцяло затворен е и проходът Троян-Кърнаре. На места там снежната покривка е над метър. Ограничeно е движението на товарни автомобили над 12 тона през проход Република.  Затворени за тежки автомобили над 12 тона са пътищата Симитли-Разлог (проход "Предел"), Шипково-Рибарица и Велинград-Юндола.
Временно е ограничено движението по пътя Варна – Добрич заради снеговалеж и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили, съобщиха от АПИ. От сутринта в района на Добрич има снежна буря и по пътя за Варна са станали няколко катастрофи, вкл. на два камиона.

Бедствено положение е обявено от 8.00ч. тази сутрин  на територията на цялата Смолянска община, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вследствие на бурния вятър и  затворени пътища, в резултат на изкорени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян.
Сериозни щети причини бурният вятър и в Стара Загора. Десетки сигнали са подадени от граждани за  паднали дървета, висящи светофарни уредби и паднали оградни пана от строеж.
 Сняг и бурен вятър планинската част в Сливенска област. Пътищата са заснежени, на места има снегонавявания. 22 машини почистват пътната настилка, съобщиха от Областно пътно управление Сливен. В равнинната част вали дъжд и мокър сняг. 
Пътната настилка на АМ „Тракия” е мокра. Движението е при зимни условия.
 
Жълт код за опасно силен северозападен вятър е в сила днес за територията на цяла България. Средната скорост на вятъра е между 14 и 19 м/с, а поривите достигат до 24 м/с.
Умерен до силен вятър духа над по-голямата част от страната. Той е бурен в областите Сливен и Търговище. Дъжд вали в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София и Търговище.
Слаб сняг вали в областите Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, по високите части на област Пазарджик, областите Перник, Разград, Русе, Силистра, високите части на област Смолян, област София и област Търговище, както и на проходите „Предел“, „Ришки“ и „Дюлински“,  „Вратник“, „Троянски“, на „Републиката“ и „Шипка“, както и в района на Арбанаси (Велико Търново).
Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и заснежени – обработени и опесъчени. Заради мъгла до 200 м е намалена видимостта в района на област Силистра.
Няма ограничения по магистралите в страната.
От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!