radio 999

Обилен снеговалеж и силен вятър в страната затвориха пътища и проходи. Община Смолян е в бедствено положение


18/01/18 09:32:11коментари:0Обилен снеговалеж и силен вятър в страната затвориха пътища и проходи актуализирана

Проходът Шипка е затворен за всички  МПС от 5.30 ч. тази сутрин заради обилен снеговалеж, вятър и нулева видимост. Съобщиха от пресцентъра на МВР. 
От тази нощ  изцяло затворен е и проходът Троян-Кърнаре. На места там снежната покривка е над метър. Ограничeно е движението на товарни автомобили над 12 тона през проход Република.  Затворени за тежки автомобили над 12 тона са пътищата Симитли-Разлог (проход "Предел"), Шипково-Рибарица и Велинград-Юндола.
Временно е ограничено движението по пътя Варна – Добрич заради снеговалеж и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили, съобщиха от АПИ. От сутринта в района на Добрич има снежна буря и по пътя за Варна са станали няколко катастрофи, вкл. на два камиона.

Бедствено положение е обявено от 8.00ч. тази сутрин  на територията на цялата Смолянска община, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вследствие на бурния вятър и  затворени пътища, в резултат на изкорени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян.
Сериозни щети причини бурният вятър и в Стара Загора. Десетки сигнали са подадени от граждани за  паднали дървета, висящи светофарни уредби и паднали оградни пана от строеж.
 Сняг и бурен вятър планинската част в Сливенска област. Пътищата са заснежени, на места има снегонавявания. 22 машини почистват пътната настилка, съобщиха от Областно пътно управление Сливен. В равнинната част вали дъжд и мокър сняг. 
Пътната настилка на АМ „Тракия” е мокра. Движението е при зимни условия.
 
Жълт код за опасно силен северозападен вятър е в сила днес за територията на цяла България. Средната скорост на вятъра е между 14 и 19 м/с, а поривите достигат до 24 м/с.
Умерен до силен вятър духа над по-голямата част от страната. Той е бурен в областите Сливен и Търговище. Дъжд вали в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София и Търговище.
Слаб сняг вали в областите Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, по високите части на област Пазарджик, областите Перник, Разград, Русе, Силистра, високите части на област Смолян, област София и област Търговище, както и на проходите „Предел“, „Ришки“ и „Дюлински“,  „Вратник“, „Троянски“, на „Републиката“ и „Шипка“, както и в района на Арбанаси (Велико Търново).
Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и заснежени – обработени и опесъчени. Заради мъгла до 200 м е намалена видимостта в района на област Силистра.
Няма ограничения по магистралите в страната.
От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ! ВТОРИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ ПО ПОВОД 3 МАРТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ИК ЗА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ!

Двама с трихинелоза в Бургас, изследват още 17

В Ямбол спипаха пиян шофьор

8-годишно дете пострада след пътен инцидент в Стралджа


Най-коментирани новини

Таен търг за продажба на дървесина добита на територията на община Ямбол. Началната тръжна цена беше 10 лв. за кубик

Почина дядо Добри

Вдигат заплатите... на депутатите

Три празника отбелязваме на 14 февруари! Изберете кой да празнувате


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ