radio 999

Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи


19/01/18 08:27:11коментари:0Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи

Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи на места. Днес трябва да стане ясно отменя ли се бедственото положение, обявено в Смолян и Карлово заради бурята. Поривите на вятъра вчера в някои райони достигнаха до 140 километра в час. Бедствието предизвика щети за хиляди левове и постави двете общини – Смолян и Карлово в авариен режим. За щастие, жертви и ранени няма. Ураганният вятър отнесе целия покрив на карловската многопрофилна болница. Нанесени са много щети на автомобили и други покривни конструкции. В Смолян десетки населените места бяха без електричество. Освен че нанесе щети по покривите, вятърът изкорени дървета и затвори пътища. 
В Сливенско силната буря е оставила без ток селата в община Твърдица. Вчера денят беше обявен за неучебен  в трите училища извън Твърдица – в гр. Шивачево, с.Сборище и с.Бяла паланка. Бедстващи хора няма. До 20-25 см е снежната покривка в община Котел. В планинската част на Сливенска област пътищата са заснежени и обработени – съобщиха от Областното пътно управление. На терен са работили 18 машини. Няколко товарни камиона са нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона през Котленския проход. Въпреки предупредителната табела, на 18 януари те са навлезли в прохода и са закъсали в снега. Не се е наложило затваряне на движението.
От Областното пътно управление припомнят, че забраната за движение на товарни камиони над 12 тона по главния път  „Петолъчката“-Котел и Омуртаг остава в сила до 22 януари. Водачите могат да използват обиколни маршрути през Прохода на републиката или Ришкия проход. 
 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ГОЛЕМИ ЧАСТИ ОТ ЯМБОЛ И СЛИВЕН ЩЕ СА БЕЗ ВОДА ДНЕС

Тежка катастрофа между ТИР и автобус на входа на София. 14 души са пострадали

СЛУШАТЕЛ НА РАДИО 999: ТУК ЖИВЕЕМ КАТО В ДЖУНГЛА

Шествието за 24 май в Ямбол тръгва от Езикова гимназия и НУ „Проф. Нойков“


Най-коментирани новини

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

Мариета Сивкова: Бързо усвояване

„Вяра“ на Никола Вапцаров за зрелостниците, за седмокласниците - преразказ върху откъс от роман на Нушич

Гражданите на Ямбол питат - общината отговаря


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ