radio 999

Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи


19/01/18 08:27:11коментари:0Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи

Обстановката в страната се нормализира след вчерашните ураганни ветрове и снеговалежи на места. Днес трябва да стане ясно отменя ли се бедственото положение, обявено в Смолян и Карлово заради бурята. Поривите на вятъра вчера в някои райони достигнаха до 140 километра в час. Бедствието предизвика щети за хиляди левове и постави двете общини – Смолян и Карлово в авариен режим. За щастие, жертви и ранени няма. Ураганният вятър отнесе целия покрив на карловската многопрофилна болница. Нанесени са много щети на автомобили и други покривни конструкции. В Смолян десетки населените места бяха без електричество. Освен че нанесе щети по покривите, вятърът изкорени дървета и затвори пътища. 
В Сливенско силната буря е оставила без ток селата в община Твърдица. Вчера денят беше обявен за неучебен  в трите училища извън Твърдица – в гр. Шивачево, с.Сборище и с.Бяла паланка. Бедстващи хора няма. До 20-25 см е снежната покривка в община Котел. В планинската част на Сливенска област пътищата са заснежени и обработени – съобщиха от Областното пътно управление. На терен са работили 18 машини. Няколко товарни камиона са нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона през Котленския проход. Въпреки предупредителната табела, на 18 януари те са навлезли в прохода и са закъсали в снега. Не се е наложило затваряне на движението.
От Областното пътно управление припомнят, че забраната за движение на товарни камиони над 12 тона по главния път  „Петолъчката“-Котел и Омуртаг остава в сила до 22 януари. Водачите могат да използват обиколни маршрути през Прохода на републиката или Ришкия проход. 
 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЗАЛИЧАВАТ СТОПАНСТВОТО НА АНА ПЕТРОВА В БОЛЯРОВО! НАРЕЖДАТ ЖИВОТНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ!

Обвиняемият за убийството на Виктория Маринова ще бъде екстрадиран от Германия. Подготвят килия по евростандарт

Очаквайте директно включване от Бургас - 16 октомври, около 9:30 ч.! Митинг в защита на български граничари

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕНЧО КЕРЯЗОВ - ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ЯМБОЛ!


Най-коментирани новини

ЗАЛИЧАВАТ СТОПАНСТВОТО НА АНА ПЕТРОВА В БОЛЯРОВО! НАРЕЖДАТ ЖИВОТНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ!

БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВОДИ КЛАСАЦИЯТА ПО БЕДНОСТ

Хакери задигнали личните данни на 29 млн. потребители от Facebook

Бившият съпруг на Виктория Маринова: Искам този народ да се промени


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ