radio 999

Заловиха собственика на автобуса убиец от Бакаджика


19/01/18 23:50:11коментари:0Заловиха собственика на автобуса убиец от Бакаджика

Укривалият се в продължение на 6 години Слави Славов се оказал с личния си автомобил и личните документи на улицата в град Стамболийски на 30 декември м.г.

Осъден на 10 години затвори укриващ се близо 6 години от правосъдието ямболия, собственик на автобуса „Чавдар“ , който прегази и уби в местността Бакаджика 18 души на 28 май 2009 година е задържан и приведен в затвора, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.Почти 70-годишният Слави Славов е бил арестуван при рутинна полицейска проверка на 30 декември м.г. по улиците на град Съединение, Пловдивско. Катаджиите спрели колата, управлявана от Славов , при преглед на документите му лъснало, че мъжът е обявен за общонационално издирване след решение на ВКС от 14 март 2012 година, с което се потвърждава наложената му от Апелативен съд- Бургас  ефективна присъда.

Според издирвачите мъжът е бил с истинските си лични документи, на негово име се водел и управлявания автомобил.

Ямболският окръжен прокурор Дойчин Дойчев обясни, че няма подробности къде през тези години се е укривал беглецът от правосъдието, знаел само че вече е приведен в бургаския затвор, където е започнало изпълнение на наказанието.

Инцидентът с гибелта на 18 мъже, жени и деца от 28 май е сред най-трагичните в най-новата българска история.Тогава по време на честването на празника Спасовден на хълма край Ямбол се стича хилядно множество. Внезапно по нанадолнището тръгва останал без спирачки автобус „Чавдар“ на фирма Ем Си Ай, собственост на Слави Славов и с водач 61-годишния Господин Господинов, който започва да гази налягалите по тревата хора.16 души загиват на място, 15 са ранените, десет от тях са в тежко състояние и в последствие почиват още двама.
В последствие техническите експертизи ще установят, че спирачната система е била „побългарена“ с тел и петстотинкова монета като ефективността и е била едва 23на сто при нормативно изискване от 48 процента.Съдебният процес се проточи, първоначалната присъди за двамата привлечени към отговорност бяха по 13 години затвор, които апелативният съд – Бургас намали на 10 и те бяха потвърдени от ВКС.Веднага след това Господинов влезе в затвора и там не след дълго почина, а Славов се покри като уж влезе в болница Токуда за лечение на бъбреците.

monitor.bg

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ! ВТОРИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ ПО ПОВОД 3 МАРТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ИК ЗА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ!

Двама с трихинелоза в Бургас, изследват още 17

В Ямбол спипаха пиян шофьор

8-годишно дете пострада след пътен инцидент в Стралджа


Най-коментирани новини

Таен търг за продажба на дървесина добита на територията на община Ямбол. Началната тръжна цена беше 10 лв. за кубик

Почина дядо Добри

Вдигат заплатите... на депутатите

Три празника отбелязваме на 14 февруари! Изберете кой да празнувате


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ