Обратно към категорията

СЛИВЕН: Качеството на водата от местни водоизточници

   

СЛИВЕН: Качеството на водата от местни водоизточници

В Регионална здравна инспекция-Сливен не са регистрирани местни водоизточници, използвани за пиене и/или водоналиване за питейно-битови нужди.  Водата от местни водоизточници не се наблюдава по показателите, които имат отношение към здравето.
 
С цел предотвратяване на риска за човешкото здраве, Регионална здравна инспекция-Сливен препоръчва да не се използва за пиене водата от водоизточници извън водоснабдителната система на населените места. Изследват се показатели за постоянно или периодично наблюдение, определено с Наредба № 9 за качествата на водата, предназначена за питейни цели.
 
Пробите вода се вземат на мястото на изтичането й, от кран на потребител, а показателите се изследват в акредитиран Лабораторно-изпитвателен комплекс на Регионална здравна инспекция- Сливен. В раздел Бюлетин, секция Мониторинг на сайта на РЗИ-Сливен се публикува актуална информация за резултатите от провеждания по линия на държавния здравен контрол на питейната вода.
 
Качеството на водата от собствени кладенци, частни системи и други местни водоизточници, зависи от метеорологичните условия, замърсяванията в района на водоизточника, вида на терена и други./darik.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!