Обратно към категорията

Facebook въвежда новите си промени

   

Facebook въвежда новите си промени

Американската компания "Фейсбук" (Facebook) обяви, че въвежда голяма промяна в ползваната от над два милиарда потребители едноименна социална мрежа. От следващата седмица в основната рубрика "Новини" ще се отдава предимство на снимки и публикации на семейството и приятелите, за сметка на съдържанието, публикувано от търговски марки, медии, известни личности и други страници, освен ако то не бъде подсилено под формата на реклама, съобщиха агенциите.

 

Това е най-голямата стратегическа реформа на съдържанието през последните години в социалната мрежа. Нейният алгоритъм досега приоритизираше съдържание, което да провокира потребителя да хареса или коментира.

 

33-годишният съосновател на компаниятаМарк Зукърбърг написа в профила си, че целта вече не е такава и вместо това "Фейсбук" ще помага на потребителите си да имат "по-смислени социални контакти". "Когато въведем това, ще виждате по-малко публикации на фирми, марки и медии", каза той. Платените рекламни съобщения обаче, ще продължат да се появяват.

 

"Фейсбук" и конкурентните му социални мрежи бяха залети от критики, че техните продукти засилват възгледите на потребителите по социални и политически въпроси. Компанията бе разкритикувана, че алгоритмите ѝ може да са отдали приоритет на подвеждащи новини и неверни информации и по този начин е било повлияно на президентските избори в САЩ през 2016 г.

 

Промените няма да засегнат рекламите и вероятно ще нанесат удар върху бизнеси, които искат да се популяризират, без да плащат за реклама, отбеляза "Асошиейтед прес"











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!