Обратно към категорията

В Ямбол не вярват, че някой е търсил собственика на автобуса – убиец

   

В Ямбол не вярват, че някой е търсил собственика на автобуса – убиец

Жителите на Ямбол са категорични, че арестуването на обявения за издирване преди 6 години собственик на автобус „Чавдар“, който погуби 18 души в местността Бакаджика на 28 май 2009 година Слави Милчев Славов е станало повече от случайно.
 
„Тоя човек никой през годините не го е търсил сериозно“, коментира собственик на апартамент в блок  36 на квартал „Възраждане“, където е адресът на ЕТ „Ем Си Ай -Слави Славов“, посочен в Търговския регистър. Според човека твърденията ,че бизнесменът е напуснал страната и се е установил при дъщерите си в Чикаго били „димка“, пусната за заблуда на близките на загиналите и ранените по време на националния тракийски събор , за да не претендират те за обезщетения. По думите му поне два пъти през изминалите години Слави Славов е бил „мяркан“ от съкооператори в Ямбол, подавани били и сигнали до МВР, но…
 
„Този човек е вече на 70 години, което означава че от поне 5 години е получил правото на пенсия и нищо чудно тя да му е била изплащана по някаква банкова сметка. Би трябвало да има личен лекар, на тази възраст заболяванията не са изключение и сигурно го е търсил поне за рецепта. Фирмата му според Търговския регистър не е закрита, ако и последните обявени актове да са от 2009 година.При задържането в град Стамболийски е представил актуална лична карта, карал е автомобил, значи е имал шофьорска книжка. Имало е поне пет-шест различни възможности при мъничко усилие да бъде намерен не при „рутинна проверка“, коментира пенсиониран вече дългогодишен издирвач от системата на МВР, който по разбираеми причини предпочита да остане анонимен. Мъжът задава и логичния въпрос защо името на Славов така и не се е появило сред издирваните от Интерпол след като се знае, че има дъщери в САЩ и според мълвата е при тях.
 
„Истината все пак възтържествува, най-после истинският виновник за трагедията е вкаран в затвора и ще изтърпи наложеното му от съда наказание.“, лаконично отбеляза адвокат Мариана Гърдева, която в хода на НОХД №408/ 2010 г. е защитавала шофьора на вехтия рейс „Чавдар“ Господин Господинов.Тя припомни, че на фаталната дата загиват 18 мъже и жени и 16-годишният Цоньо Ганев от близкото село Иречеково, а други 6 са тежко ранени. На първа инстанция 63-годишният тогава Славов и 61-годишният Господинов са били осъдени на по 13 години затвор, намалени на по 10 от апелативния съд в Бургас. Този размер е потвърден и от ВКС на 14 март 2012 г. Още тогава нейният клиент Господинов е приведен в затвора, като преди това е направил два опита да се самоубие.Там няколко месеца по-късно почива от тежък инсулт. Славов обаче потъва в неизвестност под претекст че постъпва в болница „Токуда“, за да лекува бъбреците си. Нито там, нито на домашния си адрес той не е намерен в последствие.
 
„Не бих могла да коментирам как е бил задържан Славов, звъните ми в събота, минала са толкова години. По-важното е че той е вече в затвора и изтърпява присъдата си.“, каза прокурорът по отдавна приключеното наказателно дело Димитринка Георгиева. По думите й пострадалите и наследниците на загиналите са получили парични обезщетения от застрахователната компания, с която фирмата на Славов имала сключен договор. Запознати с развоя на събитията обаче са категорични, че гражданските ищци /сред тях и двете глухонеми деца Ивелина и Димитър, чийто татко, глухонемият Иван Ганев беше сред загиналите/  е трябвало да се задоволят с жълти стотинки „кръвнина“. По думите им шофьорът Господинов преди да влезе в килията продал на децата си апартамента и нивите, които е имал.
 
Срещу Славов граждански дела не са били заведени, защото се водел в неизвестност.
 
Адвокат пък на застрахователната компания прибрал по 5 процента от застрахователната премия .

Източник: http://www.monitor.bg/ 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Мимето 06.05.2018 11:10

МИЛИЧКО ДЕЦАТА НИ БОГ ОТ ОБЯВИ просто ми а мълачение....


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!