Обратно към категорията

Отново блокирани хора в снежните преспи на пътя Шипка - Бузлуджа

   

 Отново блокирани хора в снежните преспи на пътя Шипка - Бузлуджа

Спасителна операция се проведе на панорамния път Шипка- Бузлуджа. Група младежи няколко часа са бедствали, закъсали в преспите на забранения за движение път. Екипи на пожарна, полиция и пътноподдържаща фирма се включиха в спасителната акция. Две момичета и едно момче са извадени рано тази сутрин от преспите там. Сигналът за бедствие е получен около 3:30 ч. Младежите са от Казанлък, по данни на спасителите. Били са на забранения път с лек автомобил „Фолксваген Пасат”, който също е изтеглен.
Спасените са в добро състояние. Имали са достатъчно гориво в автомобила, поддържали са връзка с полицията през цялото време. Не е ясно защо са решили да минат по забранения пътен участък.
Това не е първият такъв инцидент в района. На 21 януари вечерта 8 младежи в два автомобила закъсаха в снежните преспи под връх Бузлуджа. На следващия ден при спасителна операция те бяха извадени от снежния капан, след като прекараха нощта в планината. Спасителната акция обаче вдигна на крак 4 служби в област Стара Загора: Пътно управление, Полиция, Противопожарна служба, Гражданска защита. Тогава  спасителната акция струваше близо 5 хиляди лева.
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 иво 16.02.2018 06:50

Келеши! Трябвало е да ги оставят още малко да измръзнат


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!