Обратно към категорията

Митничари на ГКПП „Лесово“ откриха бижута за над 30 000 лева в бельото на румънка

   

Митничари на ГКПП „Лесово“ откриха бижута за над 30 000 лева в бельото на румънка

718 грама недекларирани златни и сребърни накити откриха в бельото, дрехите и дамската чанта на румънска гражданка митническите и гранични служители на ГКПП Лесово.
 
Жената  е пътувала с лек автомобил с румънска регистрация. Колата с марка „Фолксваген Пасат“ е пристигнала на ГКПП Лесово от Турция на 17.02.2018 г. Шофьорът и неговите спътници, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. При съвместни действия, митническите  и гранични служители селектират за проверка автомобила и пътниците. По време на проверката и при личен  преглед на пътуващата в колата румънска гражданка с инициали А.Т., митническите служители откриват бижутерски изделия от жълт и бял метал,  укрити в нейното бельо,  във вътрешни джобове по нейните дрехи и дамската чанта.
 
Иззети са 602,98 грама златни накити и 115,49 грама сребърни накити с обща стойност 31 465 лв., според  резултатите от извършената експертиза.  Контрабандните  накити от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата.
 
Срещу румънската гражданка е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!