Обратно към категорията

Парламентът реши: Оградата по границата може да се ремонтира и без обществена поръчка

   

Парламентът реши: Оградата по границата може да се ремонтира и без обществена поръчка

Законът за обществените поръчки няма да се прилага за договори за услуги, доставки или строителство, сключвани от възложител по свързани с изграждане и поддръжка на инженерни съоръжения от възпрепятстващ тип с цел опазване на държавната граница. Това решиха депутатите с приемане на изменение на Закона за обществените поръчки на второ четене. 
ДПС и БСП бяха против промените.Около оградата продължават да се въртят нечисти дела, смята Хамид Хамид от ДПС. И Филип Попов е против, тъй като и досега имало възможности за строеж без поръчка. Оградата е като швейцарско сирене, намеси се с критики и социалистът Иван Иванов.
Съоръжението е стабилно на повечето места, включи се Диана Саватева от ГЕРБ. Тя смята, че прякото договаряне за ремонта ще е по-силна гаранция за качеството на ремонта. Депутатката е ходила по деретата по границата и обясни на останалите си колеги колко е сложен ремонта и при природни бедствия трябвало да има възможност за ремонти без ЗОП.
Този закон урежда една далавера, не се даде Хамид Хамид. Димитър Лазаров от ГЕРБ пък се чуди дали опозицията вижда дупките в Цанков камък или Водното огледало в Кърджали. Йордан Цонев от ДПС съзря в закона хранителна среда за корупция.
 
„За“ промените гласуваха 94 народни представители, „против“ – 51 и „въздържали се“ – 8, с което те бяха приети. 
В досега действащото законодателство Законът за обществените поръчки не се прилагаше за договори за услуги, доставки или строителство, свързани с изграждане на инженерни съоръжения от възпрепятстващ тип с цел опазване на държавната граница. 
С направените промени в това число се добавят и договорите за поддръжката на този тип съоръжения. Законопроектът бе внесен от ПГ на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.  
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!