Обратно към категорията

1653 престъпления в Ямбол през 2017 г., от тях са разкрити 1152

   

Много добра оценка за дейността  на ОДМВР –Ямбол през 2017 г.Много добра оценка за ямболската полиция даде директорът на ГД БОП главен комисар Ивайло Спиридонов, който присъства на годишния отчет на ОДМВР - Ямбол. На работната среща присъстваха и зам.-директорът на ГДГП старши комисор Стоян Иванов, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, председателите на Окръжен съд и Районен съд в Ямбол, административните ръководители на Окръжна и Районни прокуратури Ямбол и Елхово и ръководни служители от областната дирекция.

Директорът на ОДМВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов посочи, че през изминалата година са планирани и реализирани комплекс от мерки по конкретни дейности, които пряко са се отразили и върху ефективността на работата. Отчетена бе динамиката  на основните криминогенни фактори, влияещи върху средата за сигурност. На територията на областта не са допуснати действия и прояви, съдържащи рискове и заплахи обществеността и за националната сигурност. През изминалата година са регистрирани 1653 престъпления, от тях са разкрити 1152. Разкрити са и 71 престъпления регистрирави в предходни години. Посигнати са 69,69 процента разкриваемост, като по процент на разкриваемост областната дирекция е на челно място в страната. Висока е разкриваемостта и по криминална линия - ригистрирани през годината 1349 престъплени, от които са разкрити 879, и по икономическа линия - регистрирани 325, от тях са разкрити 267 деяния. През 2017 година са разследвани  общо 1847 досъдебни производства, от които приключени и изпратени в прокуратурата са 1528. Повдигнати са обвинение на 868 извършители на престъпления. За отчетния период на територията на ОДМВР-Ямбол са регистрирани 302 пътни произшествия, от тях тежките са 67 с 12 загинали и 69 ранени. За сравнение през 2016 г. са регистрирани 398 ПТП, от които 58 тежки с 16 убити и 71 ранени. Служителите, извършващи пътен контрол са установили 18 999 нарушения, към 16 766 за 2016 г. Съставени са 3315 акта за административни нарушения и 15684 фиша на водачи. Старши комисар Генчо Иванов посочи, че независимо от постигнатите резултати, служителите на ОДМВР-Ямбол ще продължат с активната работа за превенция и противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите, т. нар. битова престъпност и престъпленията, с корупционен елемент и тези ощетяващи държавния бюджет, както и опазване на обществения ред с акцент върху малките населени места.

Главен комисар Спиридонов поздрави служителите за постигнатите резултати. Той посочи, че те са вследствие на положените усилия от всички служители, както и на изграденото добро взаймодействие с другите структури в МВР, съдебната власт и представителите на различни институции.

Благодарност към служителите отправи и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, който заяви, че със своето отношение и действия служителите на реда са допринесли областта да е едно от най-спокойните места за живеене в страната.

Присъстващите на отчета представители на съдебната власт също дадоха висока оценка за работата на служителите от дирекцията и отчетоха съществуващото много добро взаимодействие между институциите.




22.03.2018 г.
Татяна Павлова












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Страхил 23.03.2018 12:11

"Хахах, онзи ден станах свитедетел " И аз хахах, онзи ден станах свидел, как около обяд пред "китайския мол", двама катаджии не свалиха телефоните от ушите си, а през това време край тях минаха повече от 15 автомобила на които водачите бяха без предпазни колани. И това точно по време на "акцията колани".

 

 

#1 Тунджата 23.03.2018 10:58

Хахах, онзи ден станах свитедетел как един наркоман с Ауди А4 ви скри топката и избяга, а преди седмица един ваш колега много учтиво ме помоли за рушвет. Какво сте разкрили, кой открадна кокошкаата на баба Пена от Безмер ли? хахаха смешни сте, смешни сте!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!