Обратно към категорията

ОТНОВО ПРОБЛЕМИ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА ЯМБОЛ. ЛИПСВАЛА РАБОТНА РЪКА...

   

ОТНОВО ПРОБЛЕМИ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА ЯМБОЛ. ЛИПСВАЛА РАБОТНА РЪКА...

публикация на вестник "Делник"
„Юнион Ивкони” системно не изпълнява курсове и хората не могат да ползват нормално услугите й, сигнализираха в „Неделник” граждани на Ямбол. Те се оплакаха, че никой не обяснява кои от курсовете няма да се изпълняват и по този начин те са принудени да ходят и да се връщат от работа с таксита, защото автобусите, които досега са ползвали, не вървят. Най-много оплаквания има за автобус номер 16.
 
Най-страшното обаче е, че когато гражданите сигнализирали в общината, от там им отговорили, че има и много други подобни оплаквания, фирмата е предупредена, но имала проблем и нищо не можело да се направи.
 
Припомняме, че според сключения на 17 май 2017 г. договор за 9-те линии, сред които са автобусите 2,5 и 16 има планирани неустойки, ако изпълнителят го нарушава. 200 лв. е санкцията за пропуснат курс; 100 лв. – за отказ да се превози пътник, който има право на безплатно или намалено пътуване или когато автобусът не спре на спирка по маршрутите; 50 лв., когато автобус тръгне със закъснение от 1 минута от началната спирка, и по 10 лв. за всяка следваща минута закъснение, но кой знае защо в договора е записано и че плюс минус 2 минути не се смятат за закъснение, предвижда се и 20 лв. санкция за всяка минута отклонение от разписанието.
 
Нищо обаче от тези неустойки не се налага, а общината раздава само предупреждения и ефектът от тях е нулев.
 
Наша проверка установи, че проблемът  на „Юнион Ивкони” е липса на работна ръка – шофьори и кондуктори, и затова са съкратени някои от курсовете.
 
Ямболският представител на фирмата Димитър Кадиев обясни, че проблемът е най-вече с липсата на кондуктори и затова се принудил да намали от 3 на 2 колите, които обслужват номер 16. Проблемът обаче е, че хората не знаят как се променя разписанието. Според него от 20 минути интервалът на минаване на автобусите става 30-35 минути.
 
Промяната уж е временна, но никой не може да каже докога ще бъде наложена.
 
Димитър Кадиев обясни, че проблемът с кадрите е огромен и според него той не се дължи на ниското заплащане, защото шофьорите получавали 800 лв., а кондукторите 550 – 600 лв., но пак нямало хора.
 
Той заяви, че във фирмата се спазват всички нормативни изисквания за почивки, но недостигът на кадри е огромен и затова са спрени някои от курсовете.
 
По този начин вместо да се подобри, градският транспорт на Ямбол на практика се влоши още повече, да не говорим колко оплаквания от хората имаше преди това и от старите и неудобни автобуси, и от неспазване на разписанието, и от много други неуредици.
 
Но вместо да търси разрешение на проблемите, общината бездейства и нищо не прави….

Източник: "Делник" 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#17 Господинва 28.03.2018 11:18

Нека да се качи кмета на Ямбол,предполагам ,че ще му е приятно в градският транспорт,това е безобразие никой не се интересува какво става!


#16 недоволен 27.03.2018 12:55

Защо не се информират гражданите за промените в разписанията и къде са институциите отговарящи за това

 

 

#15 Гражданин 26.03.2018 18:16

Днес за пореден път аварира градски автобус на спирката на старата автогара...децата закъсняха за училище, работещи за работа. Питам аз някой изпрати ли друг автобус, някой върна ли паричките за билети, след като никой от пътуващите не стигна до своята спирка?!!


#14 Илиян 26.03.2018 09:25

Мафия

 

 

#13 петрова 26.03.2018 09:04

намер 16 е нередовен! автобусите са стари няма къде да се хванеш да се качиш! това е една от причините хората да не ползват автобусите!преди бяха редовни сега не можеш да разчиташ!махнаха спирката до търговията на номер 20 и 25 а тя беше удобна на хората които ходят до търговията и живущите от бл 42 1 2 3 4 на зл рог!


#12 Стойчо 26.03.2018 04:11

Скъпи съграждани,кмета и ротата му имат много по важни приоритети като еврофондове,избори и др.от това да се занимават с осигореноста на редовен,комфортен и безопасен обществен транспорт.За да се убеди кмета в неудобството което изпитва всеки ползуващ обществен трандп.е добре да се повози и оцени по достойнства качеството на услугата предоставена от фирмата превозвач която сигурно той си я избрал!

 

 

#11 Марко 25.03.2018 21:50

Кмета се чуди какво да отмъкне, че за автобуси ли да мисли


#10 anonimern 25.03.2018 18:05

za sajelenie tova e provincia i vsihki koitosednat na kresloto misliat samo kolkoto e vazmojno povehe da otkradnat

 

 

#9 Пуфи 25.03.2018 10:51

Няма персонал защото не плащат редовно заплатите на персонала си.Никои няма да стои и да му бавят заплатата с три месеца назад.


#8 Анонимен 24.03.2018 08:37

Така ще е и с всеки изманал ден ще става по-зле преди се оплаквахте от нас частниците искахте да ни махнат сега разбрахте че ние сме правили всичко възможно да ви бъде на вас удобно ???? да не говоря за мизерията в мистичните автобуси след всеки курс трябва да се измете и измие салонът на автобуса а не да се пушат цигари ????

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!