radio 999

Тайно се готви изграждане на нов бежански център в Странджа?


12/04/18 11:24:36коментари:0Тайно се готви изграждане на нов бежански център в Странджа?

Държавата се кани да изгради нов бежански център от закрит тип в района на Странджа. Въпреки че в района се говори все по-усилено за проекта, към този момент няма никаква официална информация от властите за строежа на такова здание. Не е ясна и причината за подобно решение. Твърди се обаче, че решението за изграждането на центъра за бежанци е окончателно и не подлежи на обсъджане. Въпрос е на време да започне самият строеж, който ще се осъществи чрез сглобяеми конструкции.
Гранични полицаи вече са извършили оглед за конкретното място, като се предполага, че то ще е в местността "Пальокупата" – между Синеморец и Бродилово, научи Дарик-Бургас. Мястото е избрано така, че да е на петнадесетина километра от населените места, за да се предотврати и евентуално напрежение. Местните разказват, че преди седмица екип от експерти пристигнал в Синеморец, за да извърши оглед. Експертите не обяснили на хората каква е причината за посещението им. Според предварителните данни навътре в гората ще бъдат поставени фургони и метални контейнери, в които да бъдат настанявани мигрантите, преминали нелегално границата с Турция. 
Вероятно става въпрос за транзитен център. Идеята е при залавянето им бежанците да не бъдат транспортирани до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани обратно директно след задържането им.

Източник: dariknews.bg
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Инспектор от ОДБХ-Ямбол е задържан с подкуп

МЪЖ СЕ ПРОСТРЕЛЯ В ГЛАВАТА В СЛИВЕН

Президентът видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър

АСАНСЬОР С РАБОТНИЦИ ПРОПАДНА В БУРГАС


Най-коментирани новини

Пет акта и 24 фиша при широкообхватен контрол на на територията на РУ-Тунджа

До 23 септември проверяват шофиращите с телефон в ръка

Президентът отрече да има война между институциите

АСАНСЬОР С РАБОТНИЦИ ПРОПАДНА В БУРГАС


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ