radio 999

Тайно се готви изграждане на нов бежански център в Странджа?


12/04/18 11:24:36коментари:0Тайно се готви изграждане на нов бежански център в Странджа?

Държавата се кани да изгради нов бежански център от закрит тип в района на Странджа. Въпреки че в района се говори все по-усилено за проекта, към този момент няма никаква официална информация от властите за строежа на такова здание. Не е ясна и причината за подобно решение. Твърди се обаче, че решението за изграждането на центъра за бежанци е окончателно и не подлежи на обсъджане. Въпрос е на време да започне самият строеж, който ще се осъществи чрез сглобяеми конструкции.
Гранични полицаи вече са извършили оглед за конкретното място, като се предполага, че то ще е в местността "Пальокупата" – между Синеморец и Бродилово, научи Дарик-Бургас. Мястото е избрано така, че да е на петнадесетина километра от населените места, за да се предотврати и евентуално напрежение. Местните разказват, че преди седмица екип от експерти пристигнал в Синеморец, за да извърши оглед. Експертите не обяснили на хората каква е причината за посещението им. Според предварителните данни навътре в гората ще бъдат поставени фургони и метални контейнери, в които да бъдат настанявани мигрантите, преминали нелегално границата с Турция. 
Вероятно става въпрос за транзитен център. Идеята е при залавянето им бежанците да не бъдат транспортирани до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани обратно директно след задържането им.

Източник: dariknews.bg
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Поклон пред Борислав Ненов!

НОВА: Близки на пострадали при катастрофата край Ямбол готвят протести

Проекти, проекти с мирис на....
"НО Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ ЧАСТ ОТ ИНАЧЕ ГОЛЕМИТЕ СУМИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН „СЕ ВРЪЩАТ”

Акция „Пешеходна пътека“ в Сливен - глобиха 21 пешеходци, пресичали неправилно


Най-коментирани новини

ГРАЖДАНИН НА ЯМБОЛ КЪМ МЕСТНАТА ВЛАСТ: НЕ СЪБАРЯЙТЕ "ПАРАХОДА"!

Опасни игри в парка на Ямбол! СПООР къде сте?!

Проекти, проекти с мирис на....
"НО Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ ЧАСТ ОТ ИНАЧЕ ГОЛЕМИТЕ СУМИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН „СЕ ВРЪЩАТ”

Химически атаки, за които Вашингтон и Западната преса „забравиха“. Ето коя страна масово е използвала химическо оръжие срещу хората


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ