Обратно към категорията

Химически атаки, за които Вашингтон и Западната преса „забравиха“. Ето коя страна масово е използвала химическо оръжие срещу хората

   

Химически атаки, за които Вашингтон и Западната преса „забравиха“

Химически атаки, за които Вашингтон и Западната преса „забравиха“

Днес американския президент осъжда предполагаеми атаки с химически оръжия в Сирия, забравяйки, че американските атаки с такива оръжия са убили и ранили милиони души по света.
 
В петък през нощта САЩ и европейските им съюзници извършиха ракетна атака срещу Сирия, в отговор на предполагаемата химическа атака от режима на Башар Асад близо до Дамаск миналата седмица. Великобритания и Франция се присъединиха към Съединените щати в координирана операция, която имаше за цел да покаже "решителността" на Запада срещу суверенна държава.
 
Припомняме, че към към настоящия момент в Сирия законно пребивават само Русия и Иран, които преди 3 години бяха поканени от законно избраното правителство на Сирия. 
 
Разбира се, че който и да е (и ако е) извършил химическа атака в Сирия заслужава да бъде изправен под отговорност.Но „съдника“ отново се явява САЩ. 



Без редакторска намеса публикуваме, с автор  alterinformation.wordpress.com В нея са описани някои от най-жестоките атаки върху цивилни, осъществени от САЩ или Израел. Жертвите на тези техни атаки са милиони.
 
Виетнам
По време на Виетнамската война в периода 1961-1972г. САЩ пръсват над 20 млн. галона с вредни химикали. В това число те пускат и изключително вредния и забранен, както и всички останали химикали, „Оранжев Агент“. В резултат на това са избити над 400,000 души, над 500,000 бебета се раждат с дефекти. Над 2млн. души са се разболели от рак или друга болест. Също така са унищожени огромни площи във Виетнам и съседни държави, и почти е причинена екологична катастрофа.


Израел атакува цивилни палестинци с Бял фосфор през 2008-2009 г.
По време на конфликта с Газа Израел използва забранени муниции с бял фосфор. Тогава, редица организации като Червения кръст, „Амнести интернешънъл“ и „Хюманс райтс уотч“ предупредиха за зверствата. Мунициите с бял фосфор не са забранени случайно – те са толкова силни, че стопяват човешката плът и могат да я стопят от костите с изключителна бързина. Израел обяви, че спира да използва забранените муниции едва в средата на 2013г.
 
След като ООН, която днес разследва и химическата атака в Сирия, разкритикува Израел, Израелската армия удари „случайно“ и сградата на ООН в Газа с бял фосфор.
 
 
САЩ атакува цивилни иракчани с бял фосфор през 2004 г.
Американските военни са отговорни за избиването на стотици жители на Фалуджа през 2004г., тъй като са използвали бял фосфор срещу тях. Отначало Вашингтон отричаше. След това признаха, че са използвали химикала, но само за да създадат димен камуфлаж. В последствие журналист от италианската телевизия RAI направи филма „Фалуджа – скритото клане“, в което има кадри които показват случилото се, както и свидетелства на американски войници, жители на Фалуджа и чуждестранни журналисти. 
 
През 1988г. ЦРУ помага на Садам Хюсеин в избиването на иракчани и кюрди с химически оръжия
Документи на ЦРУ доказаха, че САЩ са помогнали на Садам Хюсеин в Ирано-Иракската война през 1988г. Макар и днес да са „много загрижени“ за жертвите на предполагаемата химическа атака в Сирия, те помагат на Хюсеин да избие над 5,000 кюрди и иранци. Причината е, че американските сателити установяват, че Иран е на път да пробие огромна пробойна в защитата на иракчаните. Вашингтон е наясно, че давайки тази информация и местоположението на иранските сили Садам Хюсеин ще използва химически оръжия, за да ги отблъсне. Вашингтон, тогава е в добри отношения с диктатора, който по-късно убиха, и му дава информацията.
 
Американските власти тестват химически оръжия над чернокожи в Сейнт Луис през 1950 г.
Няколко квартала на чернокожи биват подложени на химически атаки от самите американски власти, които твърдят че тестват камуфлажен газ, който да ги защити от евентуална руска атака. Няколко квартала в Сейнт Луис, в някои от които 70% от жителите са деца, са опитни зайчета. Властите изпомпват във въздуха стотици литри от радиоактивния zinc cadmium sulfide.
Разбира се, по това време чернокожото население на САЩ все още няма никакви права и властите преценяват, че няма проблем да заразят хиляди от тях с рак, за да проведат тестовете си.
 
Полицията използва сълзотворен газ срещу Occupy-протестърите през 2011г.
Полицията използва  средства, за да разпръсне протестиращите. Протестиращите в Калифорния бяха обгазени със сълзотворен газ, който според международната конвенция за химическите оръжия е забранен за употреба дори срещу вражески войници.
 
ФБР обгазява мъже, жени и деца в сгради в Уако през 1993 г.
При добилата печална известност катастрофална обсада над сградите на „Адвентистите на Седмия ден“  загиват мъже, жени и деца, защото ФБР пуска сълзотворен газ в сградите. Планът те да бъдат разчистени по този начин шокира обществеността. Тъй като е силно запалим, много от сградите са обхванати от пожари, което довежда до смъртта на 49 мъже и жени и 27 деца, включително и малки бебета.
 
В Косово американците бомбардират с обогатен уран и тестват нови оръжия за масово унищожение
България даде въздушен коридор на НАТО-вските агресори, позволи над Сърбия да бъдат извършени зверски бомбардировки, траещи 80 дни. В тези бомбардировки американците тестват новите си бомби, пускат уранови бомби и осакатяват, тровят и убиват хиляди сърби. 
 
Американците избиват с напалм японци и пускат две атомни бомби над японски градове през Втората световна
Човешката природа може да е много жестока, по-жестока и от тази на хищника, който убива, за да се нахрани. Когато държавите убиват стотици хиляди невинни хора говорим за престъпления срещу Човечеството. 
 
Само в един въздушен рейд над Токио през 1944 г. пускат толкова Напалм, че над 100,000 души изгарят на място като факли. През 1980 г. ООН най-накрая обяви използването на Напалм за военно престъпление. Но защо позволиха на американците да сеят смърт с него и във Виетнам преди да го забранят?!
 
Макар и вече войната да е свършила, въпреки съпротивата на вече победените японци, е било напълно излишно пускането на двете атомни бомби в Япония. 

По материали на alterinformation.wordpress.com
 
 













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!