Обратно към категорията

БЛИЗО 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БОРБА В ЯМБОЛ

   

БЛИЗО 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БОКС В ЯМБОЛ

В събота, 28 април, в Ямбол ще се проведе 11-то поредно издание на турнира по борба в памет на заслужилите майстори на спорта Иван Кръстев и Петко Дерменджиев. Схватките в зала „Диана” започват от 10.00 часа, състезанието е за кадети, юноши и девойки. Входът е свободен, състезателите са близо 200, съобщиха организаторите. И тази година ще има международно участие на мемориалния турнир, в Ямбол  ще пристигнат борци от Армения, Молдова и Гърция. Участие ще вземат и много отбори от България, ще има представители от Сливен, Бургас, Стара Загора, Горна Оряховица, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Кърждали, Средец и др. 
Иван Кръстев Турлаков продължава да е единственият ямболски спортист печелил медал от Олимпиада. Припомняме, че това стана в Мюнхен през лятото на 1972 година, когато Кръстев завоюва бронзовото отличие.
 Петко Дерменджиев е от по-старата генерация борци на „Лъсков”/Ямбол/, печелил е медали от световни и европейски първенства, но няма отличие от Олимпиада. Иван Кръстев почина много рано, докато Дерменджиев бе по-дълго време сред нас. И двамата в различни периоди от живота си бяха треньори по борба в Ямбол.

Бронзовият медал на Иван Кръстев от Олимпиадата в Мюнхен остана в национален мащаб на заден план, тъй като България спечели 6 златни медала от най-големия спортен форум, както и 10 сребърни и 5 бронзови, което сега ни изглежда невероятно, ала бе факт, припомни "Делник".
При борците злато донесе роденият в село Калчево Петър Киров, но по онова време той отдавна бе състезател на столичния „Академик”, а не на „Лъсков”. Другият борец, върнал се с шампионска титла от Федерална република Германия, бе Георги Мърков. 
 
Турнирът се провежда с медийната подрепа на Радио 999.
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!