Обратно към категорията

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999")

   

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999":)

+ снимки
В раздела "Публикувай с 999", получихме тревожен сигнал от жители на квартала до ямболската болница. Предоставяме пълния текст без редакторска намеса и съкращения.

"Мястото е точно зад оградата на новоизградени жилищни кооперации - преди 1-2 години беше вход за линейките( стария вход на спешното). Картинката тук не е само грозна – подобни микро-сметища има навсякъде из Ямбол. Изхвърлените тук боклуци обаче представляват опасност от разпространението на зарази, защото са отпадъци от болницата. Кървави марли, спринцовки, медикаменти и др., плюс стари болнични дюшеци са сред боклуците тук. Заради липсата на ограда, заради немарливостта на служителите и ръководството на ямболската болница, болничните отпадъци са подложени на рушканията на преминаващи цигани и в резултат имаме този пейзаж..
Жители от квартала питаме:
Защо не се укрепи оградата, защото не се пази здравето на хората (при това знаем и как се лекуват болните в ямболската болница!)?
НАСТОЯВАМЕ НЕЗАБАВНО ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ, да се укрепи оградата и да се пази НАШЕТО имущество, което е поверено на болничната управа!!!
Всичко в тази болница е платено и продължава да се плаща от всички нас, заплатите на тези, които работят там – също!
Така че, очакваме обещание, че ще се погрижат отговорните лица за тази немарливост и такава няма да се допуска повече!

От жители на квартала - ямболски данъкоплатци"









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Стринка 21.04.2018 08:16

Защо гражданите трябва да сигнализират и КОГО, след като отговорните за това нямат ОЧИ да видят! Толкова ли е трудно тези места да се укрепят и до тях да нямат достъп външни лица(роми, деца, кучета, котки, бездомници). Защо тези отпадъци на болницата не се изхвърлят сортирано и защо не се задължи сметопочистващата фирма да ги извозва навреме и да не се задържат.Къде са ръководството на болницата и защо, като административен орган не вземе мерки за недопускане на такова разхвърляне около и извън контейнерите?!? Защо лицата, които изхвърлят в контейнерите отпадъците не са задължени да следят и изхвърлят отпадъците пакетирани КАКТО Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, А НЕ НАСИПНО! Къде са ХЕИ (та те са под носа на болницата) и защо няма актове съставени за замърсяване на района с отпадъци да не кажа друго! ДО КОГА ЩЕ СЕ ЧИСЛИМ КЪМ ЕВРОПА,А ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО В СМЕТИЩЕ! Оправяме улици, центъра на града, хвърляме пари от европроекти за какво ли не, а сме заложници на мръсотията навсякъде! Къде изчезна гражданската съвест на управниците??? Съществува ли понятие изпълнено със съдържание като ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО и има ли такова в Ямбол?!? Директори на здравни заведения, на училища, на детски градини, на социални домове, управници на кметства и общини, ДОКОГА ЩЕ ПОВЕРЯВАМЕ ЧИСТОТАТА НА ГРАД ЯМБОЛ В РЪЦЕТЕ НА ХОРА, КОИТО НЯМАТ ПОНЯТИЕ ОТ ЧИСТОТА, РЕД И ЗАДЪЛЖЕНИЯ??? На кого и за какво плащаме данъци??? Нямам думи!

 

 

#1 Страхил. 21.04.2018 02:39

Като гражданин искам да запитам/мисля, че имам това право/, колко акта в рамките на една година има съставени на нарушители, изхвърлящи отпадъци на нерегламентирани места?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!