Обратно към категорията

Община „Тунджа” отбеляза своята 31-ва годишнина от създаването си

   

Община „Тунджа” отбеляза своята 31-ва годишнина от създаването си

С празнична церемония, посветена на Деня на община „Тунджа” и 31 годиниот нейното създаване продължи празничния 20 април 2018 година, за една от най-успешните общини в България.
Сред гостите, уважили поканата на кмета на общината Георги Георгиевбяха народните представители Кристиян Вигенин и Николай Пенев, ДимитърИванов - областен управител на Област Ямбол и неговият заместник ХристоКолев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев,комисар Кольо Гяуров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност изащита на населението” – Ямбол, кметът на община Първомай – Ангел Папазов,общински съветници, кметове и кметски наместници от населените места в община „Тунджа“, представители на държавни институции, бизнеса и неправителствения сектор.
На празника на община „Тунджа” гостуваха и официалните делегации напобратимените Рузски административен район, Московска област на Руската федерация и град Болград, Република Украйна.
„... Тържествен момент като този, винаги е повод да преосмислим постигнатото и макар да е изкушаващо да Ви припомня всички успехи, днес не е време за статистика, а време да празнуваме. През изминалите дни различни прояви озариха всички 44 населени места на нашата община, донесоха много настроение, вълнуващи емоции и безброй усмивки. Всичко, което правим в нашите села и в делника, и в празника, има смисъл единствено и само заради хората в тях. Защото именно хората на община „Тунджа“ е това, с което най –много се гордеем. С мисъл за хората е насочен всеки аспект от всеобхватната ни дейност на нашата община. Тъкмо заради това, ние успяваме да преодолеем своите различия в името на една цел – достойното настояще и бъдеще на община „Тунджа“. Факт е, че социалната политика, работата ни в сферата на образованието, получават признание и се ползват като добър опит от останалите общини в страната. Ние, тунджанци знаем как да пазим постигнатото, но се стремим и към нови цели. Днес, за пореден път с привилегията и огромната отговорност да бъданачело на тази уникална община, с вълнение се обръщам към Вас като кмет икато тунджанец. Сега ние заслужено се гордеем с успехите си, но те са възможниблагодарение на високите изисквания, които поставяме пред себе си. Благодаряна всички, които с упоритата си работа градят просперитета и перспективата нанашата община „Тунджа“. Вярвам, че заедно имаме силата и устрема дапосрещнем бъдещето, щом милеем за нашата благословена и уханна родна земя,за нашата „Тунджа“, която ни мотивира и вдъхновява, защото „Тунджа“ е повече от община, „Тунджа“ е общност, която заедно с вас съграждаме с всяка наша градивна позитивна проява! ...”, с тези думи кметът на общината Георги Георгиев приветства присъстващите.
Приветствие към кмета Георгиев, служителите в администрацията,общинските съветници, кметовете на населени места и всички жители отправиханародният представител Кристиян Вигенин, Дмитрий Шведов – заместник-кмет на узски административен район, Руска федерация и Сергей Димитриев – кмет наград Болград, Република Украйна.
Поздравителен адрес от името на председателят на БСП Корнелия Ниноваподнесе депутатът от БСП - Кристиян Вигенин.
Празничната церемония завърши с прекрасните песни и ритми наталантливите деца от село Роза, с изпълнението на Тихомир Ангелов настихотворението на писателя Илко Капелев „Земя благословена, Тунджанска“, с изпълнението на химна на община „Тунджа“ от нейния автор Величка Русева и магията от песни и танци на фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
Трудолюбие, уважение към традициите, последователност в начертаните идеи и реализираните проекти - това са ключовите думи за просперитета на община „Тунджа“.
Ние сме наследници на богата и славна история. Гордеем се, че тук са вградили своето безсмъртие поколения тунджанци. С труда си ние ЗАЕДНО,пишем своята история, за да оставим достойно наследство на бъдещитепоколения и да им завещаем своята любов към Община „Тунджа“.Нека да ни е честит Деня на община „Тунджа“ и да продължим струдолюбие, любов и откровение да работим ЗАЕДНО за доброто на нашата Община.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!