Обратно към категорията

Сливен бе домакин на инициативата „Свободна книжарница“ за пета поредна година

   

Сливен бе домакин на инициативата „Свободна книжарница“ за пета поредна година

Aкцията за безплатен обмен на книги се проведе в Деня на славянската писменост и култура под вековната корона на Стария бряст. Там жителите и гостите на града имаха възможността да разменят книги от различни жанрове безплатно. И тази година в събитието се включиха десетки любители на писменото слово и размениха стотици книги. Най-голям интерес бе проявен отново към руската литература, както и към светвните класици. 
Организатори на „Свободната книжарница“ са усмихнати младежи, почитатели на изкуството. Основната цел на инициативата е да докаже, че книгите са безценният източник на знание, а не средство за печалба.  „Свободната книжарница“ е уникална възможност за сближаване на хора от различни възрасти и почитатели на различни жанрове. Тя подтиква обмена на идеи, мнения и емоции между четящите. Инициативата е превърната в успешен начин да се почете светлия празник и да се докаже, че „Мишката няма да изяде книжката“ – хартиеното слово няма да бъде заменено от електронното. Организаторите на събитието умело показват, че споделянето може да бъде приложено и извън социалните мрежи, като създават инициативата на принципа размяна на книги. 
Тази идея е толкова голяма, колкото е голяма любовта на хората към книгите. Тя набира популярност както в страната ни, така и в Европа. Споделянето на идеи по цял свят е възможно само с един бутон на компютърните устройства, затова пресъздаването му в реалността ще бъде много успешно не само у нас. 
От 2013-та година „Свободната книжарница“ набира популярност както в град Сливен, така и в страната ни.  
Автор: Мария Радева – стажант-репортер









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!