Обратно към категорията

Ямбол и Сливен отбелязаха 24 май

   

Ямбол и Сливен отбелязаха 24 май

Ямбол и Сливен отбелязаха 24 май

В Ямбол километрично шествие заля улиците на Ямбол по повод днешното честване на 24 май. Процесията този път тръгна от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и НУ  „Проф. П. Нойков“.В празничния парад се включиха отново хиляди представители на детски градини, учебни заведения, културни институти и много граждани.
В чест на светлото дело на братята Кирил и Методий бе отслужен благодарствен молебен.Празничната програма завърши с концерт, организиран от  Общински детски комплекс – Ямбол.

Снимки и видео може да видите във ФБ страницата на Радио 999!

***
 
Многолюдно шествие за 24 май -  празник на българската просвета и култура и на славянската писменост премина и по Главната улица на Сливен.
Шествието тръгна от Градската градина с голям портрет на Светите братя Кирил и Методий и гирлянд, носени от ученици от сливенски училища. Най - отпред на шествието бяха мажоретни състави, Военният духов оркестър - Сливен и ученици с български трибагреници и буквите от българската азбука в ръце. В шествието се включиха учители и ученици от сливенските училища, преподаватели и студенти от филиалите на двете висши учебни заведения в Сливен- Технически университет - София и Медицински университет- Варна, културните институти от града.От двете страни на Главната улица на Сливен излязоха много граждани, които аплодираха шествието. То стигна до пл.“Хаджи Димитър“, където беше тържествената церемония , посветена на празника.
 
Ученици от Сливен поднесоха гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. След тържествената церемония на пл. „Хаджи Димитър“ започна празничен концерт, в който се включиха талантливи деца от Сливен.


 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!