Обратно към категорията

ДРАСТИЧНО ОРЯЗВАНЕ НА БОЛНИЧНИТЕ ЛЕГЛА ПРЕДПОЛАГА НОВАТА ЗДРАВНА КАРТА НА СЛИВЕН

   

ДРАСТИЧНО ОРЯЗВАНЕ НА БОЛНИЧНИТЕ ЛЕГЛА ПРЕДПОЛАГА НОВАТА ЗДРАВНА КАРТА НА СЛИВЕН

Над 7 пъти ще бъде намален броят на леглата в болниците на област Сливен. Кметове и медици остро се противопоставиха на новата здравна карта. В момента в област Сливен има 1012 болнични легла, а по новата здравна карта, те трябва да се намалят със 138.
„Това ще доведе до бягство на лекарите, защото те просто ще станат излишни. Няма да има нужда от 9 хирурга, ако нивото на компетентност падне от 3-то на 2-ро, ще са нужни само 6 такива.”, коментита д-р Васислав Петров – изп. директор на МБАЛ „Иван Селимински” – Сливен.
Кметът на Сливен Стефан Радев е категоричен, че приемането на новата здравна карта ще ощети жителите на града и общината ще настоява в нея да бъдат направени промени. Подкрепа за промените обявиха и от Български лекасрски съюз в Сливен.
Това е още един рестриктивен инструмент в ръцете на здравната каса, която на втори етап ще плаща точно определен брой услуги в дадено отделение. Няма начин броя да бъде по-висок от от броя на съответните легла”, заяви д-р Богдан Сотиров от БЛС, Сливен.
Най-много ще пострада инфекциозното отделение в Сливенската болница.
Изведнъж от 40 легла 2-ро ниво, предложението на здравната карта е да останат 2. Което означава, че ние повече от двама души на ден с такива заболявания не би трябвало да имаме право да лекуваме и Здравната каса най-вероятно ще ни забрани и няма да ни плаща за тези лекувани пациенти”, допълни д-р Васислав Петров
Единственото отделение, което ще запази 100% от леглата си е Психиатричното. В него от 20 легла 2-ро ниво, остават 20 легла второ ниво. Каквото и да означава това.
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!