radio 999

ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ: 2000 автобуса спират да се движат за час и половина


14/06/18 08:16:11коментари:0ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ: 2000 автобуса спират да се движат за час и половина

Автобусните превозвачи са мобилизирани за протест, заяви за Дарик Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. Те ще спрат работата си днес в знак на несъгласие със законопроекта за Българска автомобилна камара. Според бранша той е лобистки, като зад него стои малка група от хора.
 Очаква се около 2000 автобуса да не потеглят по маршрутите си днес в периода между 14.00 и 15.30 ч. За протеста са мобилизирани структури в цялата страна. Всички, които са тръгнали преди началния час на недоволството, ще изпълнят курса си, уточниха превозвачите. Те смятат, че драстичните мерки са необходими, за да бъдат чути.
 
Според протестиращите законопроектът за Българска автомобилна камара е "приватизиране на държавната корупция". Той предвижда тази камара да изземе функциите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Така съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се преместят в една частна структура, посочват от бранша.
 
Проектозаконът предвижда членството в Камарата да е задължително. То ще е свързано с такси и членски внос, но няма да дава права на членуващите в нея, смятат автобусните превозвачи, които ще протестират днес. Според тях, веднъж избран Управителният съвет на Камарата, може да стане практически несменяем, а останалите членове няма да могат да влияят върху неговата работата му.
 
Протестът днес е предупредителен, а ако законопроектът не бъде оттеглен, от 25 юни ще започнат по-мащабни протестни действия, които ще бъдат подкрепени и от тежкотоварните превозвачи.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Една малко по-различна история за новия и по-хубав градински мост в Ямбол

Родилка почина в болницата в Сливен. Близките подозират лекарска небрежност

Акция в циганските махали в Стралджа и Зимница

Значително по-ниски добиви на мед отчитат пчеларите в страната тази година


Най-коментирани новини

Отломки от разрушавана сграда на “фирмата на кмета” паднаха върху движеща се кола

Родилка почина в болницата в Сливен. Близките подозират лекарска небрежност

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

Започва фестивалът на народната носия в Жеравна


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ