radio 999

„ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА!“ СЪС VІІ ПАНАИР НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ, ЯМБОЛ 2018


15/06/18 09:18:31коментари:2„ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА!“ СЪС VІІ ПАНАИР НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ, ЯМБОЛ 2018

В продължение на три дни (15-17 юни) Ямбол и античният град „Кабиле“ ще бъдат арена на исторически възстановки, пренасящи ни в атмосферата на древните времена по нашите земи. Седмото издание на традиционния Панаир на туристическите забавления и анимации приканва с мотото „Влез в историята“, като за своеобразното пътуване ще се погрижат близо 200 участници от клубове от цяла България и две гостуващи групи от Румъния. Облекло, бит и въоръжение на траки, елини, келти, римляни, готи, даки, хуни, викинги и др. древни народи, оставили свой отпечатък в историята на Балканите, са само част от атракциите. С особен интерес се очаква пресъздаването на гладиаторски битки, които са направени по специално разработени сценарии и изпълнявани от опитни реенактори.
Официалното откриване на фестивала е на 15 юни, петък, с парад на участниците по централните пешеходни улици на Ямбол. Началото е в 20.00 часа на площада пред община Ямбол. Шествието ще премине по улиците „Г. Раковски“, „Цар Освободител“ и пл. „Освобождение“. На сцената до Безистена ще бъде запален ритуалният огън за начало на игрите. Зрителите ще могат да видят част от демонстрациите на гладиаторски двубои, ритуал към Юпитер, тракийски танц и огнено шоу.
В следващите два дни (16 и 17 юни) събитията се пренасят на Археологическия резерват „Кабиле“ край Ямбол. Началото на програмите е в 10.00 часа. За първи път в панаира се включват три ямболски клуба за антични възстановки: Cohors II Lucensium, Tonzos и „Антична Тракия“. Сред гостуващите клубове са: Dux Anticae; Mos Maiorum Ulpiae Serdicae, „Ситалк“, Вълкашин и д-р Константин Колев, Средновековна крепост Туида, също и Asociația Culturala Tomis от гр. Констанца и Terra Dacica Aeterna – гр. Деж, Румъния.
 
VІІ Панаир на туристическите забавления и анимации – Ямбол 2018 се организира от община Ямбол, Регионален исторически музей и Ямболската регионална туристическа асоциация. Фестивалът е в рамките на празничната програма за Деня на Ямбол.
 
По повод провеждането на панаира, автобусите по линията „Ямбол – с. Кабиле“, в съботния и неделния ден ще се движат с удължен маршрут до археологическия резерват.


Снимките са от изданието на фестивала през 2017 г
Пресцентър
 
Коментари


Румен | 16/06/18 07:28:50


Безплатно!!!Спонсори са едни и същи фирми,изпълняващи обществени поръчки на Община Ямбол и Тунджа.Тези които кърпят през 3 месеца дупки,сменат изгорели крушки,развалят мостове и градинки и изграждат нови,режат здрави но болни дървета и др.Благодарение на тях е БЕЗПЛАТНО!!!


Страхил | 15/06/18 14:04:30


Колко струва туй нещо на общината?
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ДВА ПРОТЕСТА В ЯМБОЛ С ИСКАНЕ ЗА ПРОМЯНА

АПИ СЪВЕТВАТ: Шофьорите да тръгват с подготвени за зимата автомобили

Ямбол иска промяна! Протести блокираха пътища в региона

ТУРНИР ПО ДЖУДО ЗА ДЕЦА СЕ ПРОВЕЖДА В СЛИВЕН


Най-коментирани новини

30 000 литра вино иззеха от постройка в Ямболско

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО НА ФЕРМЕРИТЕ ОТ БОЛЯРОВО СРЕЩУ БАБХ

ЗИМНИТЕ ГУМИ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ ДНЕС

Започват коледните пости. Ето какво трябва да знаем


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ