Обратно към категорията

Контрабандни спортни стоки и задържани за наркотици в Сливен

   

Контрабандни спортни стоки и задържани за наркотици в Сливен

15 спортни екипа и други артикули, носещи  марките "Адидас" и "Найк", са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- ОДМВР-Сливен при специализирана операция. Акцията е осъществена на 16 юни с цел противодействие на закононарушенията, свързани с производството и разпространението на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В хода на операцията в търговски обект в град Сливен полицейските служители са установили нерегламентирана продажба на спортни облекла, без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са 15 екипа, рокли и други артикули. 
По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Криминалисти на участък „Надежда“ задържаха 21-годишен бургазлия в хода на операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества. На 15 юни, около  22.20 часа на улица в квартала е извършена проверка на Б.В.(21г.) в него са намерени и иззети 6 броя  станиолови топчета зелена суха листна маса с тегло около два грама. Веществото е реагирало на марихуана при направения полеви тест. По случая е образувано досъдебно производство.  
 
На 16 юни е задържан 39-годишен мъж за притежание на наркотик- пико. Полицейски служители на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен, при ежедневния контрол по противодействие на наркорозпространението, са извършили проверка на 39-годишния Я.Т. от град Сливен. В него са намерили и иззели 1 грам наркотично вещество. Образувано е досъдебно производство.
 
На 17 юни, отново екип на група „Охрана на обществения ред“, извършва проверка на 25-годишния А.А. в сливенския квартал „Дружба“. В него е намерена и иззета суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана. Образувано е досъдебно производство. 
 
На 18 юни на улица „Асеновска“ в град Сливен екип на група „Охрана на обществения ред“ са иззели плик, съдържащ амфетамин. Наркотичното вещество е намерено при проверка на 28-годишния П.Й. от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Четири случая на управление след употреба на наркотици и едни с алкохол на 1,2 промила са установени от полицейски служители по време на операция по безопасност на движението в град Сливен. На 15 юни 47-годишният П.П. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Опел Астра“ с концентрация на алкохол 2,22 промила. 
Да управлява след употреба на метамфетамин и канабис е хванат 39-годишният А.Г. в сливенския квартал „Българка“. Той е управлявал лек автомобил „Рено“ на 16 юни.
24-годишният Й.М. от Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Пежо 207“ след употреба на наркотици на 17 юни, на улица „Асеновска“.
Също на 17 юни в квартал „Дружба“ е спрян за проверка лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от 36-годишния О.Д. от град Сливен. Той е управлявал след употреба на наркотици- метамфетамин и марихуана.
Лек автомобил „Пежо“, управляван от 20-годишния Б.Н. е спрян за проверка на 17 юни на бул.“П.Хитов“. Той е показал положителна проба за употреба на наркотици.
По случаите в РУ-Сливен са образувани пет бързи производства.  
          
Котел: Криминалисти на РУ-Котел върнаха открадната парична сума на 61-годишен мъж от град Търговище. Мъжът е бил гост на хотелски комплекс в град Котел, когато на 17 юни установява, че са му откраднати 130 лева. След проведени незабавни  действия, малко по-късно същия ден, полицейските служители са задържали извършителя. Той е криминално проявеният 18-годишен Й.Р. от село Мокрен. Откраднатата сума е иззета и върната на собственика. Срещу Й.Р.  е започнато бързо производство.  
 
На 17 юни 43-годишен мъж от село Ябланово е подал заявление в полицейския участък в селото за причинени материални щети по личния му лек автомобил. През нощта на 16 срещу 17 юни неизвестен извършител е слязъл и четирите гуми на лек автомобил „БМВ“, паркиран в района на бензиностанция в село Ябланово.По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Криминалисти на РУ-Котел работят по кражба на вещи от лек автомобил в село Медвен. За времето от 13,30 до 14,40 часа неизвестен извършител, след като е взломил стъкло на лек автомобил „Ланд Ровър“ е извършил кражба на сумата от 500 лева и други вещи, собственост на 46-годишна жена от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
На 16 юни, в 11,30 часа, от тел.112 е  получен сигнал за настъпило пътно произшествие на улица „Братя Миладинови“ в град Котел. Мотоциклет „Сузуки“, управляван от водач на 36 години от град Нова Загора е ударил излязло на пътя домашно животно-теле. Водачът не е пострадал, причинени са материални щети. Образувано е досъдебно производство. 
 
Нова Загора: Две бързи производства са започнати в РУ-Нова Загора за  на 16 юни за управление на МПС след употреба на наркотици и алкохол. В 02,40 часа на улица „П.Енев“
полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Форд“ с гръцка регистрация, управляван от Д.Р., жена на 41 години от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол тя е показала положителна проба – 2,31 промила. Задържана е за 24 часа.
Около 12,10 часа на улица „Професор Минко Балкански“ е извършена проверка на 25-годишната Д.Д. от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“. При проверката за употреба на наркотици тя е дала положителна проба за метамфетамин, амфетамин и марихуана. 
 
 
 
18. 06. 2018 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!