Обратно към категорията

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?

   

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?

Сигнал до институциите подаде председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране д-р инж. Иван Каралеев. В документът е сигнализирано за сериозна опасност и  проблеми при строителството на детска градина „Свобода” и детска ясла „Слънчево детство”. Според председателят на камарата, не са спазени изискванията на строителния надзор, некачествено са изпълнени строителни дейности, застрашаващи бъдещата експлоатация на обекта. Също така Каралеев сигнализира за възпрепятстване на проектанта за осъществяване на авторски надзор на своя обект по време на строителството. В документа се твърди още, че строителните работи по обектите представляват голяма и непосредствена заплаха за живота и здравето на малките деца в детскитете заведения.
Ето и извадка от писмото.
Във връзка с решение на Управителния съвет на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране от 31.05.2018 се обръщаме към вас да се вземат спешни мерки по отношение на извършваните основен ремонт / реконструкция в ЦДГ „Свобода“ и в детска ясла „Слънчево детство“ . 
Извършените строителни работи, съгласно представените материали, с които се запозна УС на КИИП в детската градина и в детската ясла, представляват голяма и непосредствена заплаха за живота и здравето на хората и малките деца в тях.“
За проблемите в двете детски заведения сигнализират и от Инициативен комитет  „Да спасим град Ямбол от Кмета“.
В сигнала на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране са поместени и снимки със съответните открити нарушения, които може да видите в галерията ни. 















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 анонимен 28.06.2018 10:19

Стига сте намесвали партии,тук говорим за качество и безопастност на гражданите,и управляващи които ни крадат,само знаете да дрънкате комунисти,герб и не знам си какви партии!

 

 

#5 Николай 22.06.2018 16:56

Фирмата строител е свързана със Славов. Тя е на практика същата, на която Славов даде концесията на спирките.


#4 гербер 22.06.2018 16:47

умния гербер "ту" заслужава да бъде щастливо "обновен" като му разбият жилището така както в тези детските градини

 

 

#3 Много разочарован 21.06.2018 09:45

Поредната простотия на славов. Дай само да крадем,а за децата кво му пука.


#2 ty 21.06.2018 04:03

Никога до сега Ямбол не се е обновявал толкова мащабно и толкова бързо. И това разбира се бърка много надълбоко в мръсните комунистически задници,а те пищят от злоба и завист. Заснели как хората са махнали старите мухлясали комунистически кабели и са поставили нови на грубия неизмазан ремонт и плашат хората с пълни тъпотии. Браво на кмета и на ГЕРБ ! Мачкане яко на мръсните комунисти,а те нека да квичат като заклани прасета.

 

 

#1 Страхил 20.06.2018 15:12

В дописката е пропуснато името на фирмите които извършват ремонта.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!