Обратно към категорията

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол

   

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Любчо Д., обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на жена и средна телесна повреда на друга, и бягство от катастрофата
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Любчо Д. Той е подсъдим за това, че на 11.06.2016 г., около 17,30 ч., в гр.Ямбол, на пешеходна пътека на кръстовище, при управление на лек автомобил „Фиат Палио”, с превишена скорост на движение, в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,84 ‰, е нарушил правилата за движение по пътищата, по непредпазливост причинил смъртта на жена, починала по-късно в болницата и средна телесна повреда на друга жена, изразила се в счупване на лява ръка, след което е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.4, вр.ал.3, б.„б”, вр.ал.1, б.„в”, вр.чл.342, ал.1 от НК.
На 11.06.2016 год. в гр.Ямбол късно следобед, но в светлата част на деня,  след като употребил алкохол, Любчо Д. предприел управление на лек автомобил с превишена скорост по прав пътен участък към кръстовището на ул.“Граф Игнатиев“ с ул.“Драма“, след магазин „Кауфланд-Ямбол“. По същото време двете пострадали пресичали пешеходната пътека.
За да предотврати удара между автомобила и пресичалите пътното платно жени, обвиняемият предприел аварийно спиране. Въпреки това, предвид закъснялата му реакция вследствие и на употребата на алкохол и избраната от него скорост на движение, Любчо Д. не успял да спре и последвал челен удар между автомобила и двете жени. След настъпилото ПТП, обвиняемият избягал от местопроизшествието. 
Окръжен съд – Ямбол е насрочил съдебното заседание по делото за 22.06.2018г. 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 anonimen 21.06.2018 12:01

Жалко за загината жена,също и пострадалата,заради такива малоумници употребили алкохол хората ще гният в гробища!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!