Обратно към категорията

Промени, свързани със „синята зона“ и други решения прие Общински съвет - Сливен

   

Промени, свързани със „синята зона“ и други решения прие Общински съвет - Сливен

Общински съвет - Сливен прие промени в Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Вносител на промените е кметът Стефан Радев.
„Едната група промени е свързана с режима на паркиране за хората с увреждания, които са съгласувани със Съюза на хората с увреждания. Смятам, че така ще се подобрят техните възможностите да се възползват от безплатното паркиране. Другата група промени е свързана с промяна в работното време на „синята зона“, заяви от трибуната кметът.
С приетите промени хората с увреждания ще ползват безплатно „синята зона“ до 2 часа на ден. С друга промяна в наредбата от днес се дава право на хора с увреждания, които не могат да се придвижват без помощни средства, да имат безплатно и денонощно място за паркиране до сградата по постоянния им адрес. Работното време на „синята зона“ е променено и вече ще бъде от 8.30 до 17.30 часа.
На заседанието бяха приети промeни в Правилника за устройството и дейността на ОП „Градска мобилност“. С тях се увеличи на 25 души персоналът на предприятието. То вече ще може да санкционира водачи на МПС по Закона за движение по пътищата. Функциите на служба по контрол ще се осъществяват в обхвата на „синята зона“.
С 3 гласа „за“, 15 „против“ и 15 „въздържал се“ Общински съвет - Сливен не прие повторно гласуваното днес предложение за замяна на концесионера по договор за концесия между Община Сливен като концедент и ГД ДЗЗД „Спорт палас“ в качеството на концесионер с правоприемник „Спорт палас“ ООД, при условията на универсално правоприемство. Председателят на Общинския съвет Димитър Митев обясни от трибуната, че след като решението не е прието повторно, то няма да породи правни действия.
Общинският съвет утвърди протокола на Комисията по стипендиите.
Бяха приети и предложения за разпореждане с общински имоти, за одобряване на Подробни устройствени планове, за отпускане на финансови средства и персонални пенсии на граждани.
Заседанието започна с полагане на клетва от Васил Добрев, който става общински съветник от листата на БСП на мястото на напусналия Общински съвет - Сливен Минчо Афузов.
Дружеството на художниците в Сливен подари на Общинския съвет картина на Радослав Николов като знак за благодарност за подкрепата, която е оказана на дружеството за реализация на негов проект.
Общинският съветник Здравко Костадинов получи поздравления от колегите си по повод рождения му ден, а пожеланията към него са за здраве и успехи.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!