Обратно към категорията

Къде в България ще се движат колите на Google Street View ?

   

Къде в България ще се движат колите на Google Street View ?Обиколката на България ще започне на 25 юни
И през това лято колите на Google Street View ще пътуват отново през България, за да актуализират локалните данни в Google Maps. Сега автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.
Street View е популярна функция на Google Maps, която в момента е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.
Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.
Преди всяко публикуване на събраните изображения Google извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Обиколката ще започне от София, след това следват Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич и Кюстендил, както и Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пловдив, Хисаря, Асеновград, Смолян, Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали, Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас, Варна,  Добрич, Силистра, Тервел, Русе, Свищов. Колите на концерна ще заснемат и Плевен, Ловеч, Луковит, Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево, Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй и Лом. Предвидени са и снимки в  Шумен, Търговище, Разград и Котел.
От първоначалното си стартиране в САЩ през 2007 г. колите на Google претърпяват съществено развитие. Днес 360-градусовите снимки са разширени, така че да включват места от седемте континента.
Снимачната раница дава възможност на Street View да представя повече места по целия свят, които са недостъпни с автомобил, триколка, количка или снегомобил. Тази раница, която може да се носи на гръб, е снабдена със система от камери в горната си част, а преносимостта ѝ позволява на компанията да събира изображения, докато служителите ѝ преминават през тесни пространства или места, достъпни само пеша. Първите снимки посредством тази технология са направени на неравния скалист терен на Гранд Каньон в Аризона.
Когато група служители на Google с афинитет към изкуството са поискали да използват технологията за Street View в музеите по света, концернът разработва система, която може лесно да мине през музеен вход и да се придвижва около скулптури. При тази първа офанзива на закрито е побрано цялото необходимо оборудване на по-малко шаси – снабдена с камера ръчна количка, която е кръстена „Количката“. С нея са събрани изображения за Street View не само от залите на музеи, но и от други места, като Белия дом и стадиони.
Планинските склонове са още едно място, за което концернът смята, че ще е забавно да бъде посетено с камерите за Street View. В продължение на няколко съботи и недели с помощта на летви, тиксо и допълнителни твърди дискове, увити в скиорски якета, за да издържат на мразовитите условия, екип успешно е монтирал оборудването за Street View върху снегомобил. Скиорите, сноубордистите и туристите със снегоходки вече могат да разглеждат Уистлър Блеккомб и хълмистите заснежени терени на околните курорти.
Въпреки че служителите на Google са успели да посетят прекрасни места по света с автомобила за Street View, до някои от най-интересните и забавни от тях няма достъп с това превозно средство. За да се стигне до тесните европейски улички – например в Барселона и Париж – екип от инженери създава система от камери, базирана върху триколка. Тази триколесна велорикша с камери в горната част автоматично събира изображения, докато операторът се придвижва, въртейки педалите. Като резултат в Street View има изображения от различни местоположения, включително тематични паркове, университети, зоологически градини, Стоунхендж и обекти на световното наследство на ЮНЕСКО в целия свят.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!