Обратно към категорията

Есен през лятото. До кога прoдължава лошото време?

   

Есен през лятото. До кога пордължава лошото време?

Над страната преминава бърз студен атмосферен фронт и понеже температурната разлика от двете му страни е много голяма, се очакват интензивни явления. Днес главно в източните и южните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, но от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. През деня ще е ветровито, но привечер северозападният вятър ще започне да отслабва. Ще е чувствително по-хладно, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°, за София - около 20°. 
С преминаването на студения атмосферен фронт налягането бързо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.
Над Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, с който температурите ще се понижават и максималните ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще преобладава облачно време. Краткотрайни валежи ще има на места, главно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински райони валежите ще са по-интензивни. След обяд над Западна Стара планина облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.
Хладният вятър ще отслабне още през нощта срещу неделя и в последния ден от седмицата в цялата страна ще бъде тихо.
От понеделник ще започне и леко затопляне. В Западна България обаче отново се очакват валежи и гръмотевични бури.
Във вторник и сряда над страната ни ще премине средиземноморски циклон, който ще донесе значителни валежи. Температурите по Черноморието в следващите дни няма да надвишават 23-25 градуса.
Аварийни екипи и доброволци са в готовност да реагират, ако времето донесе нови проблеми. Това казаха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Според главен комисар Николай Николов са предприети превантивни мерки. Наблюдават се застрашените от преливане участъци от реки и язовири и се проверяват шахти в районите, където се очакват интензивни валежи.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!