Обратно към категорията

Лятно училище по плуване на БЧК – Ямбол

   

Лятно училище по плуване на БЧК – Ямбол

Ямболската червенокръстка организация извършва подбор на деца на възраст между 7 и 11 години, за сформиране на две групи за обучение по програмата на Областната организация  „Лятно училище по плуване”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК – „Синьо лято“, осъществявани през лятната ваканция за учениците.
Програмата ще се реализира от 02 до 27 юли 2018г. за осма поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на начални плувни умения, познания за опасностите при къпане и плуване и оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Предвидени са занимания за запознаване на децата и техните родители с елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.
Всички занимания  ще се провеждат на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от трима квалифицирани обучители – треньор по плуване, воден спасител и специалист  от БЧК-Ямбол. След приключване на обучителната част ще се проведе заключително занимание със състезателни игри и демонстрации на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа помощ при воден инцидент.
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!