Обратно към категорията

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково продължава

   

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково продължаваВ боляровското село Шарково ще продължи умъртвяването на овцете и козите, което се наложи заради случаи на чума в района. Това стана ясно след среща на земеделският министър Румен Порожанов с метстни животнодвъди, информира БНР. Пред тях той заяви, че се търсят варианти обещетенията за умъртвените животни да са адекванти на загубите.
Министърът обеща на животновъдите от община Болярово, че ще могат да имат избор дали да получат парични обезщетения за избитите животни или да им бъдат докарани овце и кози, за да могат да възстановят стадата си.  Хората обаче настояват единствено за по-висок размер на обезщетенията, тъй като според тях е възможно да им бъдат докарани нискокачествени животни.
По-рано през деня евтаназирането в Шарково беше спряно, тъй като протестиращи и представители на неправителствени организации не допуснаха ветеринарите в стопанските постройки.
За момент се стигна до напрежение между протестиращите и полицията. Ветеринарите изчакват ситуацията да се успокои, за да възстановят работата си. В селото са унищожени около 1200 животни като предстои умъртвяването на още около 300. През следващите дни ще бъде извършена пълна дезинфекция на помещенията, в които са били животните. Строги мерки се спазват при влизане и излизане в селото. В сила е и забраната за търговия с мляко и месо от общините Елхово и Болярово като мярка за неразпространението на болестта чума по дребните преживни животни.













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Недялка 15.07.2018 01:16

Нещо не се връзва версиата за чума в двадесет и първи век! :-\

 

 

#1 Az 14.07.2018 13:33

ГЕРБ програма. ???? Обезлюдяване на района където ще дойдат новите центрове за бежанци.???? ????


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!