Обратно към категорията

Президентът: Властите дължат отговор на животновъдите за умъртвените стада

   

Президентът: Властите дължат отговор на животновъдите за умъртвените стада

С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата. Това се казва в официална позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.
За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им, се казва още в позицията на президента.
Кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи, продължава Румен Радев и задава следните въпроси към правителството:
 
- Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение?
 
- Защо се пренебрегва ваксинирането?
 
За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата, категоричен е президентът.

В изявлението си той допълва, че очаква адекватно компенсиране на материалните щети от болестта, а времето за възстановяване качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Кремена 16.07.2018 11:08

Не дължат само отговор. Много нередности имаше. Това означава нарушители. Кога ще има наказани? До кога?закони и конституция са само лист хартия с абсолютно никаква стойност. След като правителството се дъни непрекъснато какво означава това? Некомпетентност. Хвърлете на животновъдите някоя стотинка да им запушите устите. Може и да мине. А какво за психическия тормоз през тези дни? Това не е ли травма? Знам просто съм смешна като споменавам за такива неща. Те не съществуват тук. Населението в страната е свикнало. И това ще му мине, нали


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!